50 έργα προωθεί η σερβική κυβέρνηση στο πλαίσιο επενδύσεων €14 δισ. έως το 2025

Ο επικεφαλής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (PKS), Μάρκο Τσάντεζ, δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση εργάζεται για την προσέλκυση πενήντα νέων επενδύσεων στη χώρα, προσθέτοντας ότι, τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν εντός του 2020. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Τσάντεζ, για έργα που θα αποτελέσουν μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη σερβική οικονομία από ξένους επενδυτές και αφετέρου θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Σερβία 2025”, ύψους 14 δισ. ευρώ, που πρόσφατα ανακοίνωσε η σερβική κυβέρνηση.

“Αναμένουμε (το 2020) αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για πενήντα επενδυτικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν το 2020. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια έργα” δήλωσε ο κ. Τσάντεζ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων “Tanjug”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επιχειρηματικός κόσμος στη Σερβία ελπίζει ότι στη διάρκεια του 2020 θα “δει” αύξηση της παραγωγής, των εξαγωγών, περισσότερες επενδύσεις δημόσιες και ιδιωτικές και τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα.