Σλοβακία: Δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού και 11 νεκροί

Η Σλοβακία κατέγραψε το δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ 1.968 κρουσμάτων την Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έκανε νέο ρεκόρ με 2.000 κρούσματα και την επόμενη ημέρα την Παρασκευή τα κρούσμα ήταν 1.968, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμό.

Επίσης, την Παρασκευή 11 άνθρωποι πέθαναν από την νόσο COVID-19 που είναι ο υψηλότερος αριθμός νεκρών που καταγράφεται μέσα σε ένα 24ωρο.

Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είχε ένα από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε δραματικά αυτό τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 13 εκατομμύρια τεστ αντιγόνων, που παράγουν γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά συχνά είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ανίχνευση του κορωνοϊού με τη μοριακή μέθοδο Real Time PCR.

Η Σλοβακία αποφεύγει μια επανάληψη του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο, αλλά έχει απαγορεύσει την παρουσία πελατών σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, έχει διευρύνει την χρήση μάσκας, έχει επιβάλει την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια, έχει περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσώπων σε συναθροίσεις και έχει κλείσει ορισμένους δημόσιους χώρους.