Αφοί Λασκαρίδη και άλλοι μπαίνουν στην Attica Πολυκαταστήματα με στόχο το Ελληνικό

Οι εφοπλιστές Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης που είχαν εξαγοράσει το 2006 από τον Σάμυ Φάις και την αδελφή του, την εταιρεία Elmec Sport, η οποία ήλεγχε τότε την νεοσύστατη Attica Πολυκαταστήματα (στη συνέχεια οι αδελφοί Λασκαρίδη πούλησαν γρήγορα την Elmec Sport στη Folli Follie της οικογένειας του υπόδικου σήμερα Δημήτρη Κουτσολιούτσου), επιστρέφουν εν έτει 2019 μαζί με άλλους επενδυτές στην Attica Πολυκαταστήματα για να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο εταιρικό σχήμα που θα επεκταθεί σε περισσότερες δραστηριότητες πέραν της διαχείρισης πολυκαταστημάτων.

Έτσι, στην στην εταιρεία συμμετοχών που συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Κώστας Τσουβελεκάκης και Α. Σγουμπόπουλος θα προστεθούν όμιλοι, όπως ο Όμιλος Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γιάννης Σαραντίτης, ο Όμιλος Τσάκου και κάποιοι θεσμικοί επενδυτές.

Το νέο σχήμα θα είναι υπό τη διαχείριση της εταιρείας Virtus International Partners του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, η οποία θα έχει και την ευθύνη να συμβάλει στη δημιουργία υπεραξίας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες ανάπτυξης τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των στόχων είναι: α) η επέκταση σε δραστηριότητες όπως το χονδρικό και λιανικό εμπόριο ρούχων, αξεσουάρ και καλλυντικών, β) η δημιουργία νέων καταστημάτων, βάσει και των αναγκών του καταναλωτικού κοινού, σε πρωτοποριακές αναπτύξεις όπως αυτή του Ελληνικού και γ) η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του υφιστάμενου πολυκαταστήματος στο CityLink ως ενός premium προορισμού αγορών, μέσα από την επέκτασή του σε νέο χώρο 4.000 τ.μ. Επίσης, μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων, το νέο μετοχικό σχήμα θα εξετάσει, όπου απαιτείται, τη σύναψη διεθνών συνεργασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες συγκριτικών πλεονεκτημάτων ιδιαίτερα στις αγορές υψηλών απαιτήσεων (upscale) τόσο στους υφιστάμενους, όσο και σε μελλοντικούς χώρους και τομείς λειτουργίας.

Σύμβουλοι στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν οι PwC και ReedSmith, μαζί με τις δικηγορικές εταιρείες PotamitisVekris και Σουριαδάκις-Τσιμπρής.

Ο σημερινός κύκλος εργασιών της εταιρείας συμμετοχών και των συγγενών επιχειρήσεων των attica ξεπερνά τα €200 εκ., ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολούν ανέρχεται σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους.

Σχολιάζοντας τη διεύρυνση του μετοχικού σχήματος, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ChiefInvestmentOfficer, VirtusInternationalPartnersLP, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στη μετοχική ομάδα που, μεταξύ άλλων, ελέγχει τα  πολυκαταστήματα attica, γιατί αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των εταιρειών στις οποίες θέλουμε να επενδύσουμε. Τα attica είναι μία πολύ εύρωστη εταιρεία, με ηγετική θέση στον κλάδο της, εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία και ικανό και επιτυχημένο management. Με το βλέμμα προς το μέλλον, τα attica έχουν ένα management, που ενδιαφέρεται να είναι σε θέση οδηγού και την επόμενη μέρα, μετόχους που θέλουν να συμμετέχουν μαζί μας στα επόμενα βήματα του επενδυτικού σχήματος και ξεκάθαρη στρατηγική και όραμα για την επόμενη πενταετία. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί από τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων, θα εστιάσουν περαιτέρω σε δραστηριότητες στο εμπόριο ρούχων, αξεσουάρ και καλλυντικών και στη δημιουργία νέων concept σε πρωτοποριακές αναπτύξεις όπως αυτή του Ελληνικού. Η συμμετοχή μας αυτή αποτελεί τη δεύτερη ολοκληρωμένη επένδυση της VirtusInternationalPartners στην Ελλάδα που ανακάμπτει σταδιακά. Πιστεύουμε στις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας, είμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και νέες, καλές επενδυτικές ευκαιρίες».

O Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, και μέλος ΔΣ της μητρικής εταιρείας, Ηλίας Κούκουτσας, προσέθεσε: «Η συμφωνία για την προσθήκη καταξιωμένων επιχειρηματιών και οργανισμών στο μετοχικό μας σχήμα σηματοδοτεί μία σημαντική ημέρα για τη διοικητική μας ομάδα. Με απόλυτη δέσμευση στις αναπτυξιακές προσπάθειες τόσο στη διαχείριση πολυκαταστημάτων όσο και σε νέους τομείς εμπορικής δραστηριοποίησης, αισθανόμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους όσο και σε αυτή των συνεργατών, προμηθευτών και πελατών που χρόνια τώρα έχουν αγκαλιάσει όλες τις επιχειρηματικές μας πρωτοβουλίες. Βασιζόμενοι στους ανθρώπους μας, καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του μετοχικού σχήματος και είμαστε αισιόδοξοι ότι τα κοινά μας σχέδια σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας θα στεφθούν με επιτυχία».