Άλμπερτ Μπουρλά: Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους – Για τη μετάλλαξη θα γνωρίζουμε σε δύο εβδομάδες – Η Θεσσαλονίκη, η πόλη που αγαπώ!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη το βράδυ από τα γραφεία της εταιρείας στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, δήλωσε πως έχει την πεποίθηση ότι η το εμβόλιο καλύπτει την μετάλλαξη αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε σε περίπου δύο εβδομάδες ενώ συνολικά για τον ιό εξέφρασε την ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα, δηλώνοντας ότι είμαστε στην αρχή του τέλος.

«Σε περίπου δυο εβδομάδες θα έχουμε αρκετά στοιχεία από την ολοκλήρωση των πειραμάτων που κάνουμε αυτή τη στιγμή για να δούμε εάν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, ή περισσότερο, ή λιγότερο, το εμβόλιο μας κατά αυτού του νέου ιού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Για την πανδημία είπε, πως «μπορεί να πάρει κάποιο καιρό, αλλά αυτή τη στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος» της.

Ο ίδιος απεύθυνε παράκληση πως μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, «φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι υγειονομικές αρχές». «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες» επισήμανε περαιτέρω.

Ερωτηθείς πόσες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες για την Ελλάδα, απάντησε πως αναλογούν στη χώρα μας περίπου 2 εκατομμύρια, από τις 200 εκατ. που θα διατεθούν συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεσσαλονίκη: Η πόλη που αγαπώ

Περαιτέρω, ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη. «Είναι η πατρίδα μου, είναι το μέρος που έχω όλους τους καλούς μου φίλους. Οι καλοί μου φίλοι είναι από τα χρόνια του λυκείου, είναι το μέρος που έχω τους συγγενείς μου, την αδερφή μου, τα ανίψια μου. Είναι η πόλη που αγαπώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Αναφερόμενος στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, του ψηφιακού ερευνητικού κέντρου, είπε πως είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και προσέθεσε: «Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι κάποιου. Αλλά διότι πιστεύουμε ότι με το σπαθί της θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ απαιτητικές, στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις που έχουμε από έναν τέτοιο κόμβο».

Μάλιστα όπως είπε το 20% των βιογραφικών προήλθαν από Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη δεύτερη επένδυση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στη δημιουργία ενός κέντρου παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών για τον όμιλο της Pfizer που θα δίνονται από τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο. Όπως ανέφερε, το δεύτερο κέντρο θα απασχολήσει τουλάχιστον 350 άτομα και συνολικά οι εγκαταστάσεις της εταιρείας θα απασχολούν 600 εργαζόμενους.