Αναβάλλεται το Grand Prix της Formula 1 στη Σανγκάη (17-19 Απριλίου) λόγω κοροναϊού

Πριν ακόμα το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινήσει για το 2020, η διοργανώτρια αρχή της Formula 1, η FIA ανακοίνωσε σήμερα ότι το Κινεζικό Grand Prix που ήταν να διεξαχθεί στις 17 με 19 Απριλίου 2020 στη Σανγκάη (Shanghai International Circuit) αναβάλλεται λόγω του κορονοϊού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο χορηγός του κινεζικού αγώνα, η Juss Sports Group ζήτησε επίσημα να αναβληθεί η διεξαγωγή του GP μετά από συζητήσεις με την Κινεζική Ομοσπονδία και την επιτροπή αθλητισμού της Σαγκάης.

Μετά την ανακοίνωση του κορονοϊού ως παγκόσμιο ζήτημα υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η FIA μαζί με την F1 πήραν την απόφαση να αποδεχθούν το αίτημα για αναβολή του αγώνα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των ανθρώπων της Formula 1, όσο και των θεατών.

Η FIA και η Formula 1 θα έχουν συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να παρακολουθούν πως εξελίσσεται η κατάσταση, ψάχνοντας και μία νέα ημερομηνία που θα μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας.

«Το Κινεζικό Grand Prix ήταν πάντοτε πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματος της F1 και ο κόσμος εκεί είναι εξαιρετικός,» αναφέρει η Formula 1.

«Ανυπομονούμε να τρέξουμε στην Κίνα όσο το δυνατόν συντομότερα και ευχόμαστε σε όλους εκεί τα καλύτερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

Scuderia Ferrari: Τα αποκαλυπτήρια της νέας SF1000