Αναβλήθηκε για τις 22 Απριλίου η συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το χάσμα των μεγαλομετόχων να μεγαλώνει

Αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις 22 Απριλίου 2021 μετά από αίτημα αναβολής του μετόχου Pemanoaro, κατόχου μετοχών που αντιπροσωπεύουν άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου και συγκεκριμένα 5,523%.

Αίτημα αναβολής διατύπωσε και η Green Hill Investments Limited, αλλά το προεδρείο της συνέλευσης δεν το έκανε δεκτό. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι κάτοχος 42 εκατ. μετοχών ήτοι άνω του 5% του συνόλου του μετοχιού κεφαλαίου  και υποβάλει αίτημα αναβολής αλλά το προεδρείο της ΓΣ θεώρησε ότι το αίτημα υποβλήθηκε από μέτοχο με ποσοστό μικρότερο του 5% και το απέρριψε (σ.σ. εμφανίστηκε για πρώτη φορά ένα άλλο νομικό πρόσωπο «Eolos» στο οποίο εκχωρήθηκαν δικαιώματα ψήφου 39 εκατ. μετοχών της Green Hill λόγω σύστασης ενεχύρου).

Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από αντεγκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον εκπρόσωπο της Reggeborgh Γ. Σωτηρόπουλο κατά της Green Hill και της Pemanoaro.

Ο κ. Σωτηρόπουλος κατά τη σύντομη τοποθέτησή του είπε πως «αυτά τα οποία ζήσαμε αν δεν είναι κωμικά είναι τραγικά», γιατί έχουμε μετόχους που ζήτησαν τη συνέλευση και την αλλαγή του Δ.Σ. και οι ίδιοι μέτοχοι ζήτησαν την αναβολή της συνέλευσης.

Μίλησε για τακτικισμούς από την πλευρά της Green Hill και των όποιων άλλων μετόχων που υπάρχουν γύρω από αυτή, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν τα εταιρικά συμφέροντα αλλά τα ατομικά τους.

Είπε επίσης ότι εκφεύγει κάθε λογικής η αναβολή καθώς η εταιρεία χρειάζεται άμεσα χρηματοδότηση και ότι «έχουμε κάποιους μετόχους, που φέρονται να το βάζουν στα πόδια και δεν τολμούν καν να συζητήσουν τα θέματα, που οι ίδιοι ζήτησαν». Κατέληξε λέγοντας ότι προσβάλλουν τους μετόχους και καταδεικνύουν το ρόλο του καθενός.

Το λόγο έλαβε ο νομικός εκπρόσωπος της Green Hill κ. Βενιέρης, ο οποίος προηγουμένως έκανε ένσταση επί του πίνακα μετόχων, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο. Ο ίδιος εξήγησε ότι η αναβολή δίνεται για λόγους ενημέρωσης των μετόχων και όχι για λόγους καταμέτρησης ψήφων. «Οι μέτοχοι πρέπει να συμμετέχουν όλοι ισομερώς και με την ίδια ενημέρωση». Η διοίκηση της εταιρείας αφενός δεν έχει απαντήσει στα 35 ερωτήματα που έχουν τεθεί αφετέρου «βρισκόμαστε προ νέων δεδομένων και μάλλον ανατρεπτικών», επισημαίνοντας ότι ενημερώνονται για τα θέματα της εταιρείας από τον τύπο ενώ υπάρχουν εξελίξεις χαρακτηρίζοντας καταστροφική τη μη συμμετοχή στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό. «Θέλουμε δυνατότητα ενημέρωσης», και αυτή η ενημέρωση θα έπρεπε να γίνει πριν τη γενική συνέλευση για να τοποθετηθούμε, κατέληξε.

Στην ομάδα των νομικών που εκπσορωπούν τη Green Hill εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ολα αυτά χαρακτήρισαν μια ακόμα κρίσιμη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία οδεύει από το κακό στο χειρότερο με το χάσμα των μεγαλομετόχων να μεγαλώνει και γενικότερα χωρίς να δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις στα όσα συμβαίνουν.

Χρ. Ιωάννου

Μύλος στη συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Κατηγορίες Reggeborgh για παραπλάνηση της συνέλευσης κατά της Green Hill