Ανεβαίνει ο πήχης για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, από τις ελάχιστες αποδοτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακής για εγκατεστημένη ισχύ 2 GW έως το 2025 αναμένεται να επιτευχθεί αρκετά νωρίτερα το 2022. Αυτό αναφέρει η Euroxx Χρηματιστηρριακή σε επενδυτική της αξιολόγηση για τη μετοχή της εταιρείας,  διατηρώντας σύσταση «overweight» και αναβαθμίζοντας την τιμή-στόχο στα 12 ευρώ από 9,2 ευρώ προηγούμενως.

Όπως σημειώνεται στη σχετική αναφορά, μετά την εγκατάσταση 358MW δύο αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ, η Τέρνα Ενεργειακή έχει φτάσει ήδη την εγκατεστημένη της ισχύ σε 1390MW εκ των οποίων τα 1363MW είναι αιολικά, τα 18MW είναι υδροηλεκτρικά και τα 9MW φωτοβολταϊκά. Επίσης, παρά τις συγκυριακές καθυστερήσεις στην αδειοδοτική διαδικασία και την παράδοση εξοπλισμού εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει την ισχύ της κατά 597 MW εκ των οποίων τα 547MW είναι αιολικά και τα 50MW φωτοβολταϊκά, φτάνοντας τα 1987 MW μέχρι το τέλος του 2022.

Η Euroxx σημειώνει στην αναφορά της ότι ότι ελληνικές και ξένες τράπεζες δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση των νέων έργων της εταιρείας. Να σημειωθεί πως η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής είναι η μόνη στο δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που η τιμή της σημειώνει αύξηση από τις αρχές του 2020 – σε απόλυτα μεγέθη +12%  – υπεραποδίδοντας έναντι της εγχώριας αγοράς, η οποία έχει υποχωρήσει 32%. Αυτό γιατί το παραγωγικό μοντέλο της εταιρείας επηρεάζεται περιορισμένα από την τρέχουσα συγκηρία καθώς τα έσοδα έχουν σταθρεέες ροές και καθορίζονται από τα κίνητρα που δίνει το κράτος είτε μέσω των feed in tariffs, των PPAs για όλη τη διάρκεια ζωής των έργων αλλά και από τις σχετικά σταθερές αιολικές συνθήκες.