Απεβίωσε εργαζόμενος σούπερ μάρκετ που είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, εργαζόμενος σε κατάστημα των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στον Πειραιά έφυγε από τη ζωή, λίγες ημέρες αφού είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Το σωματείο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και ζητά να παρθούν μέτρα στο συγκεκριμένο κατάστημα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν άλλοι εργαζόμενοι.

Έκτακτη συνέντευξη τύπου

Με αφορμή το θάνατο του άτυχου εργαζόμενου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τον Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου αντιπροσωπεία από τα τρία σωματεία θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να παραδώσει νέο υπόμνημα με συγκεκριμένα στοιχεία και αιτήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά, που έφυγε από τη ζωή, λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι είχε νοσήσει από τον COVID-19.

Παρότι έχουμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης με παρεμβάσεις στα καταστήματα, μετράμε δεκάδες κρούσματα, ενώ εξακολουθούν να αποκρύπτονται κρούσματα μετατρέποντας τα καταστήματα σε χώρους διασποράς. Ο θάνατος του συναδέλφου επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που το σωματείο μας καταγγέλλει από την αρχή της πανδημίας, ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στους χώρους εργασίας, αφού είναι ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας τους και πρόληψης για τη διασπορά του ιού μέσα στους χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, δεν υπολογίζει τις ζωές των εργαζομένων και μπροστά στα κέρδη της, τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή και πίσω από τις ανάγκες της προστασίας εργαζομένων και καταναλωτών, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο συγκεκριμένο κατάστημα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν άλλοι εργαζόμενοι”.