Απεβίωσε ο Λουκάς Πηλίτσης από τους πιο έμπειρους διαχειριστές στο χώρο των επενδύσεων

Ο Λουκάς Πηλίτσης, ένας από τους πιο έμπειρους διαχειριστές στον κλάδο των επενδύσεων έχασε τη μάχη της υγείας τις ημέρες των Χριστουγέννων . Ήταν διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικός εταίρος του επενδυτικού κεφαλαίου Anchorstone Partners ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας της EOS Capital που διευθύνει ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Ο Λουκάς Πηλίτσης ξεκίνησε την καριέρα του στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009, μετά από 21 χρόνια καριέρας σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Λονδίνο για να στήσει το  Venture Capital και Private Equity Group του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Δημιούργησε το Openfund I και Openfund IIγια χρηματοδότηση νέων και καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας και πραγματοποίησε επενδύσεις σε συνεργασία με το ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας).

Συμμετείχε στη δημιουργία του πρώτου κεφαλαίου ιδιωτικών αγορών ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και στη δημιουργία επενδυτικών κεφαλαίων στον χώρο της τεχνολογίας.

Ο Λουκάς Πηλίτσης ήταν ένας από αυτούς που έβαλε το σπόρο για τη δημιουργία μερικών νεοφυών εταιρειών, που τώρα ανθίζουν!