Αποζημιώσεις από την κυβέρνηση διεκδικούν δεκάδες επιχειρήσεις στην Ισπανία λόγω ζημιών από την πανδημία

Μεταξύ αυτών η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων Melia Hotels ζητά αποζημίωση 116 εκατομμυρίων ευρώ

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Ισπανίας Melia Hotels προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον της κυβέρνησης ζητώντας αποζημίωση 116 εκατομμυρίων ευρώ για τη ζημία που υπέστη λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν πέρσι για να αναχαιτιστεί η πανδημία της Covid-19. Εκπρόσωπος του ομίλου είπε ότι η προσφυγή σχετίζεται με τις απώλειες της εταιρείας ως αποτέλεσμα του λοκντάουν που επιβλήθηκε από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2020, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Expansion.

Περισσότερα από 400 μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποζημιωθούν για τις απώλειές τους, είπε ο Ουμπέρτο Καλδερόν, δικηγόρος του γραφείου Cremades & Calvo-Sotelo, που εκπροσωπεί αυτές τις επιχειρήσεις. Τα ποσά που διεκδικεί η κάθε επιχείρηση δεν έχουν καθοριστεί ακόμη και θα εξαρτηθούν από τις απώλειες εισοδήματος που είχε η καθεμιά ξεχωριστά.

Η εφημερίδα Expansion έγραψε ότι και ο ξενοδοχειακός όμιλος NH Hotel Group έχει επίσης προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η εταιρεία απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν πέρσι έπληξαν σκληρά την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας, φέρνοντας τον ξενοδοχειακό τομέα, τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στο χείλος της χρεοκοπίας. Η ισπανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει πακέτα διάσωσης για την αεροπορική εταιρεία Air Europa (475 εκατομμύρια ευρώ) και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Avoris (320 εκατ. ευρώ), στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη στήριξη επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την οικονομία.