Ατύχημα στο διυλιστήριο της Motoroil με τέσσερις σοβαρά τραυματίες

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, τέσσερις εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά χτες το βράδυ, στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο, που ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σοβαρό ατύχημα συνέβη γύρω στις 22.30 στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700 και θύματα είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση, ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων και όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί από τα συνεργεία της επιχείρησης.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα διυλιστήρια έχουν ένα κεντρικό ιατρείο και σε κάθε μονάδα ένα βοηθητικό ιατρείο. Όπως έγινε γνωστό, στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα εξέδωσε το ΠΑΜΕ:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την συμπαράστασή του στους 4 εργάτες της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που τραυματίστηκαν σοβαρά στο χθεσινό εργατικό ατύχημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών τους και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Το χθεσινό ατύχημα, για το οποίο η πλειοψηφία των ΜΜΕ τηρεί «σιγήν ιχθύος», είναι μια ακόμα απόδειξη του τι σημαίνει για τους εργάτες η «επιστροφή στην κανονικότητα».

Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μετράμε μέσα σε μια βδομάδα νεκρούς σε ΛΑΡΚΟ, σακατεμένους σε ΟΤΕ, καμένους στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ. Οι εργάτες γίνονται θύματα της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης μέτρων Υγιεινής και Ασφαλείας σε χώρους δουλειάς-καρμανιόλες.

Ταυτόχρονα, η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών για τη αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων στην βιομηχανική ζώνη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, όπως αποδείχθηκε με το χθεσινό ατύχημα και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους σε όλη την περιοχή.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργοδοτικού εγκλήματος στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

Τα συνδικάτα να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να απαιτήσουν αποφασιστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, την επιβολή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε εργοστάσιο και υπηρεσία, σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε τη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ