Μπιλ Γκέιτς: Η πιο πολύτιμη συμβουλή που μου έδωσε ο Γουόρεν Μπάφετ

Για να γιορτάσει τα 90ά γενέθλια του Γουόρεν Μπάφετ την Κυριακή 29/8/20, ο Μπιλ Γκέιτς εκτός από ένα γλυκό έκανε και μία ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο. Οι δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες-θρύλοι συνδέονται με φιλία 29 ετών. Στην ανάρτησή του ο ιδρυτής της Microsoft αναφέρει ποια είναι η πιο σημαντική καθοδήγηση που του έδωσε ποτέ ο Μπάφετ.

Γκέιτς και Μπάφετ συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1991 και συνδέθηκαν με την κοινή τους αγάπη για τα μαθηματικά και τους αριθμούς, αναφέρει ο Γκέιτς στο κείμενο που δημοσίευσε.

Έκτοτε, έχουν παίξει αμέτρητα παιχνίδια bridge, απόλαυσαν γεύματα στο McDonald’s και έδωσαν ο ένας στον άλλο συμβουλές. Αν και ο Γκέιτς έχει λάβει πολλές συμβουλές από τον Μπάφετ και έχει μάθει πολλά, «το πιο σημαντικό μπορεί να είναι η φιλία», έγραψε ο Γκέιτς στην ανάρτησή του.

Ο Γκέιτς υπενθύμισε εκτός από τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει από την ημέρα που γνωρίστηκαν –  10.649 ημέρες από τις 5 Ιουλίου του 1991 – πως ο ίδιος ο Μπάφετ έθεσε την φιλία όταν οι δυό τους μίλησαν με φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια το 2017:
«Θα κινηθείτε προς την κατεύθυνση των ατόμων με τα οποία συσχετίζεστε. Επομένως, είναι σημαντικό να συνδεθείτε με άτομα που είναι καλύτερα από τον εαυτό σας. Οι φίλοι που έχετε θα σας διαμορφώσουν τη ζωή. Κάντε μερικούς καλούς φίλους, κρατήστε τους για το υπόλοιπο της ζωής σας, αλλά να είναι άνθρωποι που θαυμάζετε», έγραψε ο Γκέιτς.

Ο Μπάφετ είπε στους μαθητές ότι η επιλογή των σωστών φίλων είναι σημαντική για την επιτυχία της καριέρας και ο Γκέιτς συμφωνεί.

«Ένα άτομο που θαυμάζω και μου αρέσει – αυτή είναι η τέλεια περιγραφή για το πως νιώθω για τον Warren», έγραψε ο Γκέιτς στην ανάρτησή του.

Στο παρελθόν, ο Γκέιτς είπε ότι θαύμαζε πόσο «συναισθηματικά επένδυε» ο Μπάφετ στις φιλίες του, ακριβώς όπως στην επιχείρησή του. «Πρόκειται για το είδος φίλου που εύχεστε να είχατε για τον εαυτό σας», έγραψε ο Γκέιτς σε παλαιότερη ανάρτηση στο ιστολόγιό  του το 2016.

«Παρόλο που διατηρεί ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, ο Warren βρίσκει ακόμα χρόνο να καλλιεργήσει φιλίες όπως λίγοι άλλοι άνθρωποι που γνωρίζω», έγραψε ο Γκέιτς. «Σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί να πει γεια. Στέλνει τακτικά άρθρα που διαβάζει ότι πιστεύει ότι η Μελίντα ή εγώ θα βρούμε ενδιαφέροντα.»

Όλοι πρέπει να έχουν έναν φίλο τόσο στοχαστικό και ευγενικό όσο ο Warren Buffett!