Χατζηδάκης: Πάμε καλά αλλά οι αγώνες κερδίζονται στο 90′

«Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, κερδίζονται στο 90’ καμιά φορά και στις καθυστερήσεις», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου. Τόνισε ότι η Ελλάδα πάει πολύ καλά στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά απαιτείται να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα εκτιμηθούν όλα τα στοιχεία και πως στόχος είναι να εξεταστούν περί τα τέλη Απριλίου. Πρόσθεσε πως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί δεν μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει επιπόλαια και απερίσκεπτα, αλλά πρέπει να γίνει επειδή το δικαιολογούν τα στοιχεία.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για την μεγαλύτερη κρίση και συμφορά σε όλο τον πλανήτη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και γι’ αυτό όπως είπε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Δεν μπορούμε λόγω της αδημονίας να βγούμε και να τα χαλάσουμε όλα», σημείωσε.

Για τις συνέπειες της κρίσης στην οικονομία, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξουν τα τέσσερα πακέτα στήριξης και αυτά που προγραμματίζονται, συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ.

Ενόψει της συνεδρίασης του Euroroup, είπε πως δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει φύγει απολύτως από το τραπέζι το ευρωομόλογο, και πως ακόμη και το Βερολίνο «αφήνει κάποια παράθυρα» όχι λόγω αλληλεγγύης αλλά για ίδιον όφελος καθώς εάν καταρρεύσει ο νότος «δεν θα χουν που να εξάγουν».