Χρηματιστήριο Αθηνών: Υποχώρηση Γενικού Δείκτη 0,46% και ενδιαφέροντος

Με πτώση 0,46% στις 760,78 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας στη συνεδρίαση της Πέμπτη, η οποία έδειξε ότι οι επενδυτές περιόρισαν το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές μετοχές και τηρούν στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία και τις επιτπώσεις της στην ελληνική οικονομία και κυρίως σε τράπεζες και τουρισμό.

Στην Ευρώπη πάντως συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να δείχνει άνοδο 0,58% λίγες ώρες πριν κλείσουν τα χρηματιιστήρια. Μόνο ο FTSE στο Λονδίνο ήταν οριακά αρνητικός -0,05%.

Στην Αθήνα το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η περαιτέρω πτώση των συναλλαγών με την αξία τους να μην ξεπερνάει τα 34 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες έκλεισαν κατά μέσο χαμηλότερα κατά -0,78% αλλά ορισμένες άλλες μετοχές είχαν μεγαλύτερη πτώση όπως της ΕΛΛΑΚΤΩΡ -3,99%, της Μυτιληναίος -2,25% και της Μότοροιλ -1,63%. Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης η πιο ενδιαφέρουσα ανοδική κίνηση ήταν της Coca Cola +1,53% ενώ μικρή άνοδο είχαν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή 0,28% και Αεροπορία Αιγαίου 0,23%.