Διαμαρτυρία για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» από άτομα με αναπηρία: Αν δεν μας συναντήσετε εκεί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε

Την έλλειψη σχεδιασμού για την είσοδο των οχημάτων με αναπηρικό σήμα, καθώς και θέσεων στάθμευσης καταγγέλλει ο ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας σχετικά με το σχέδιο του Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook. Αναφέρει μάλιστα δεικτικά – και έτσι τελειώνει το κείμενο που δημοσιοποίησε – ότι «αν δεν μας συναντήσετε εκεί έξω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε…αν δεν μας συναντήσετε εκεί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε» 

Ακολουθεί η ανάρτηση :

Τίτλος: Ο «Μεγάλος Περίπατος Αθήνας» για τα ικανά σώματα…

– ΔΕΝ επιτρέπουν την είσοδο στα οχήματα που έχουν αναπηρικό σήμα.

– Επιτρέπουν: σε μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας , προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής, μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών, TAXI και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

– ΔΕΝ υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα αναπήρων (4067/12, άρθρο 26, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων).

– ΔΕΝ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι δεν είναι προσβάσιμα.

– ΔΕΝ μπορούμε να συμμετέχουμε στον «Μεγάλο Αρχαιολογικό Περίπατο» διότι διαμόρφωση με ανεμπόδιστες διαδρομές δεν προβλέπεται.

– Το κερασάκι στη τούρτα αποτελεί το αναβατόριο της Ακρόπολης που ξηλώθηκε μέχρι να τοποθετηθεί το νέο.

Η συμπερίληψη της πρόσβασης των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων ΔΕΝ είναι στις προτεραιότητες του δήμου της Αθήνας και της κυβέρνησης.

Ο αποκλεισμός από τον σχεδιασμό του «Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας» για την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων αποτελούν άλλη μια τρανή απόδειξη της εξιδανίκευσης της κανονικότητας και των θεσμοποιημένων μορφών διάκρισης.

Η πόλη της Αθήνας γίνεται περισσότερο αφιλόξενη για εμάς.
Αν δεν μας συναντήσετε εκεί έξω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε…