Διάγγελμα Τραμπ: Δεν είχαμε καμία απώλεια και είμαστε έτοιμοι για όλα – Ανακοίνωσε οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν 

Οικονομικές κυρώσεις και απειλές προς το Ιράν αλλά και διπλωματική γλώσσα, περιελάμβανε το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ.

Το προεδρικό διάγγελμα επρόκειτο να γίνει στις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος), από το Palm Room, όπως διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση ωστόσο καθυστέρησε περίπου μισή ώρα.

Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς Αμερικανός ή Ιρακινός δεν τραυματίστηκε από τους πυραύλους του Ιράν

«Κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε από την χθεσινή επίθεση από το καθεστώς του Ιράν. Όλοι οι στρατιώτες είναι ασφαλείς. Οι μεγάλες αμερικανικές δυνάμεις μας είναι προετοιμασμένες για όλα» είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Καμιά αμερικανική ή ιρακινή ζωή δεν χάθηκε εξαιτίας ενός συστήματος προειδοποίησης που λειτούργησε πολύ καλά. Τα έθνη υπέμειναν τις καταστροφικές ενέργειες του Ιράν για πολλά χρόνια. Αυτές οι μέρες τελείωσαν. Δεν θα αφήσουμε αυτό να συμβεί».

«Ο Σουλεϊμανί ήταν αυτός ο οποίος κατηύθηνε τις επιθέσεις σε βάρος Αμερικανών στο Ιράκ, αλλά τον σταματήσαμε. Θα έπρεπε να έχει τερματιστεί εδώ και χρόνια. Στέλνουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα στους τρομοκράτες.

Ντόναλντ Τραμπ: Θα αυξήσουμε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

Θα αυξήσουμε τις οικονομικές κυρώσεις απέναντι στο Ιράν ώσπου να αλλάξει τακτική. Αντί να πουν ευχαριστώ προς τις ΗΠΑ, φώναζαν «θάνατος στην Αμερική». Φώναζαν το ίδιο ακόμη και την ημέρα που υπεγράφη η συμφωνία, προκαλώντας κρίση στην Υεμένη.

Να αποσυρθεί η Δύση από τη Συμφωνία με το Ιράν, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ

Παρόλο που υπήρξαν πολλές διαδηλώσεις στο Ιράν, δεν έγινε αντιληπτό τι θέλει ο λαός του Ιράν. Τους δόθηκε έτσι ένα μονοπάτι στην πυρηνική ενέργεια. Ήρθε η ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα και να αποσυρθούν από τη συμφωνία με το Ιράν.

Είμαστε εμείς οι πρώτοι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο και δεν έχουμε ανάγκη την Μέση Ανατολή. Ο στρατός είναι πάρα πολύ ισχυρός όσο δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν.