Διόδια στην Κρήτη (ΒΟΑΚ) κόμισε ο Μητσοτάκης

«Το έργο θα γίνει με διόδια», είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά, αναφερόμενος στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Βόρειος Άξονας Κρήτης και συμπλήρωσε «αλλά λογικά διόδια. Αυτό είναι μονόδρομος».
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στην Κρήτη για να τοποθετήσει τι θεμέλιο λίθο στο νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο Καστέλι, συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τους μόνιμους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής.

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη «μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα», τον ΒΟΑΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, διότι όπως είπε είναι μελετητικά απλό και με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.
Μέσα στο επόμενο εξάμηνο το Υπουργείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες, να ωριμάσουν και να περάσει το έργο στο υπ. Περιβάλλοντος για τις υπόλοιπες μελέτες, ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί.

Σε επόμενη φάση θα αναζητηθούν πόροι και ήδη έχει γίνει συζήτηση με την Ε.Ε. για το πρώτο σκέλος της χρηματοδότησης Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης άλλων έργων ΣΔΙΤ, για την εξασφάλιση ενός μέρους των κονδυλίων.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και αυτό όπως είπε θα γίνει ως ανεξάρτητο δημόσιο έργο.

Παράλληλα, απαντώντας σε αιτήματα που του τέθηκαν, σημείωσε ότι οι αποκαταστάσεις των υποδομών θα προχωρήσουν.

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενακη, Υφυπουργού Υποδομών κ. Κεφαλογιαννη , υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, βουλευτων Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδακη, Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερη, δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.