«Δράση με όραμα» το μήνυμα του φετινού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Στην τελική ευθεία βαδίζει η διοργάνωση του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που έχει προγραμματιστεί το διάστημα 5-8 Μαρτίου 2020 στους Δελφούς. Το φετινό Φόρουμ θα έχει περισσότερους από 500 ομιλητές από 32 χώρες και αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 άτομα. Το κεντρικό θέμα του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών φέρει τον τίτλο «Δράση με όραμα» και την ίδια στιγμή αναπτύσσεται σε πέντε θεματικούς άξονες:

-Γεωπολιτική και αλλαγές στην ισορροπία δυνάμεων – εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο

-Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προτεραιότητες της νέας επιτροπής

-Τεχνολογικές εξελίξεις και μελλοντικές τάσεις

-Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και παγκόσμιες προκλήσεις

-Ελλάδα: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και επενδύσεις

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, πρώτη μέρα των εργασιών, θα δώσει το «παρών» ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στην ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλου του ΔΝΤ, Tao Zhang. Παράλληλα, θέματα οικονομίας-επενδύσεων, εξωτερικής πολιτικής, ναυτιλίας, τουρισμού, παιδείας κλπ θα αναπτύξουν οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊσταμένοι που θα συμμετάσχουν στις εργασίες του φόρουμ.

Μεταξύ των ομιλητών ξεχωρίζουν ο ιδρυτής του MIT Media Lab Nicholas Negroponte, ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Andrea Enria, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Alan Wolff, η πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Elke Koenig, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet, ο Niall Ferguson, Milbank Family Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University, ο Robert Kagan, Stephen & Barbara Friedman Senior Fellow, The Brookings Institution.

Από εφέτος, όπως τονίστηκε, για πρώτη φορά, το Ίδρυμα Ωνάση αποτελεί στρατηγικό σύμβουλο προγράμματος και εγκαινιάζεται συνεργασία με το Φόρουμ, στο πρόγραμμα φιλοξενίας φοιτητών Delphi Fellowship Program by Onassis Foundation.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι από την Αράχωβα έως και το Γαλαξίδι, ήδη, η ανεύρεση ξενοδοχειακού καταλύματος είναι πολύ δύσκολη για τους ενδιαφερόμενους.