Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποιήσεις εάν δεν ανοίξουμε στις 5 Απριλίου και αποζημιώστε μας

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Με αφορμή την παράταση του λοκντάουν για μία ακόμα εβδομάδα στην Αττική ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο και ότι  η πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις με βάση τις τεκμηριωμένες και κοστολογημένες ενισχύσεις. Μάλιστα προειδοποιεί ότι εάν τα καταστήματα δεν ανοίξουν έως την 5η Απριλίου οι έμποροι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Εάν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου δεν έχει αποφασισθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τότε δυστυχώς θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να καλέσω τους συναδέλφους μου να εκφράσουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους, χωρίς να διακινδυνεύσουν έστω και ελάχιστα τη δημόσια υγεία. Επίσης θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που μπορεί να εκφράσει αυτή την δυσαρέσκεια, ιδιαίτερα όταν φημολογείται ότι μπορεί να προκριθούν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ανεκτές ενέργειες που επιδεινώνουν τα υγειονομικά δεδομένα.
Μέχρι τότε είναι αυταπόδεικτο ότι αναμένω να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις που τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έχουμε θέσει υπόψιν της Κυβέρνησης και που πρέπει κατ’ ελάχιστον να στηρίξουν τις χειμαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.