Έχασε έδαφος η Wall Street για μία ακόμα εβδομάδα

Οι μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή στη Wall Street κλείνοντας μία εβδομάδα αστάθειας αλλά και πτώσης ως προς τις μετοχές τεχνολογίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 244,56 μονάδες ή 0,9% και έκλεισε στις 27.657,42 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 που είναι πιο αντιπροσωπευτικός υποχώρησε 1,1% στις 3.319,47 μονάδες.
Ο Nasdaq των τεχνολογικών μετοχών υποχώρησε επίσης 1,1% και έκλεισε στις 10.793,28 μονάδες.
Ο S&P 500 μετά τη νέα πτώση προσέγγισε στο χαμηλότερο επίπεδο του μήνα μετά την άνοδό του στη μέγιστη τιμή όλων των εποχών στις αρχές του ίδιου μήνα και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones είχε μια μικρή ανεπαίσθητη απώλεια. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,7% και ο Nasdaq 0,6% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι μετοχές της Apple μειώθηκαν περισσότερο από 3% την Παρασκευή. Η Microsoft και η Alphabet υποχώρησαν κατά 1,24% και 2,4%, αντίστοιχα. Η Netflix είχε οριακή πτώση -0,051% και η Facebook υποχώρησε 0,9%.

H μετοχή της Tesla αντίθετα ενισχύθηκε 4,42% και έκλεισε στα 442,15 δολάρια.

Σε εβδομαδιαία βάση Facebook και Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 5%. Σημαντικές απώλειες είχαν επίσης η Alphabet, η Netflix, η Apple και η Microsoft, οι οποίες καταγράφουν μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές του μήνα. Για παράδειγμα η Apple υποχωρεί 17,2% τον Σεπτέμβριο ενώ από τη μέγιστη τιμή χάνει 22,6%. Σε όρους χρηματιστηριακής αξίας οι απώλειες για την Apple είναι 500 δισ. δολάρια.

Η αγορά επηρεάστηκε από τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δηλώνει ότι θα αποκλείσει όλες τις λήψεις TikTok και WeChat στη χώρα την Κυριακή. Η Oracle, η οποία προσπαθεί να εξαγοράσει μερίδιο στο TikTok υποχώρησε 0,7%.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη η Wall Street έχασε έδαφος λόγω δηλώσεων του διευθυντή του αμερικάνικου CDC σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ενός αποτελεσματικού εμβολίου, λέγοντας ότι όσο πιο νωρίς έρθει το εμβόλιο, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι και θα δοθεί και σε μικρή κλίμακα.

Στο εγχώριο πολιτικό επίπεδο Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συνεχίζουν να διαφωνούν σχετικά με το πόση οικονομική στήριξη θα συνεχίσουν να παρέχουν πέρα των 2 τρισ. δολαρίων. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι του αρέσουν τα μεγάλα νούμερα, προτρέποντας τους νομοθέτες να αποφασίσουν για ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα αλλά τα σχόλιά του άφησαν τους Ρεπουμπλικάνους δύσπιστους.