«Έκλεισε» για τους τουρίστες η Βενετία ενώ αναβαθμίζεται το επίπεδο κινδύνου στη Σουηδία – 6 οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Πλατεία και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου έκλεισαν για τους τουρίστες και τα τουριστικά γκρουπ εξαιτίας της επιδημίας του νέου ιού, ωστόσο ατομικά οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν και να προσευχηθούν στην εκκλησία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Βατικανού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Βατικανό κλείνει το ταχυδρομικό γραφείο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, καθώς και το βιβλιοπωλείο και την φωτογραφική υπηρεσία. Μία καφετέρια για το προσωπικό του Βατικανού θα κλείσει επίσης. Ολα τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Σουηδία: Αναβάθμιση κινδύνου 
Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε το επίπεδο κινδύνου για την μετάδοση του νέου ιού τύπου κορώνα σε «πολύ υψηλό» από «μέτριο», εξηγώντας ότι υπάρχουν ενδείξεις για διάδοση στην κοινότητα της χώρας.

Η υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν στοιχεία για την διάδοση του ιού στην κοινότητα στις περιφέρειες των δύο μεγαλύτερων πόλεων, της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ.

«Η υπηρεσία δεν διαπιστώνει γενική μετάδοση σε ολόκληρη την χώρα, αλλά ο κίνδυνος αναβαθμίζεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε λίγα λεπτά αφού η περιφέρεια της Στοκχόλμης ανακοίνωσε εκτόξευση των κρουσμάτων στα 207, που σημαίνει αύξηση κατά 60 σε σχέση με χθες.

Ηνωμένο Βασίλειο: Έκτος θάνατος 

Έκτος θάνατος από τον ιό καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές. «Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι άνδρας, που νοσηλευόταν στο Watford General Hospital και είχε διαγνωσθεί θετικός στον COVID-19, απεβίωσε», δήλωσε εκπρόσωπος του West Hertfordshire Hospitals NHS Trust.

«Ο ασθενής που πέθανε χθες το βράδυ, 9 Μαρτίου, ήταν άνω των 80 ετών και έπασχε από υποκείμενες νόσους», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ολλανδία: 61 τα κρούσματα στην Ολλανδία με 4 θανάτους

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 61 στους 382, με καταγεγραμμένους 4 θανάτους, ανακοίνωσαν ολλανδοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι 61 επιπλέον άτομα διαγνώσθηκαν από χθες θετικά στον ιό.

Γαλλία-Μασσαλία: Διάγνωση σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου AIDAsol διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό. Το κρουαζιερόπλοιο έχει ρίξει άγκυρα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Μασσαλίας.