Ενημέρωση για τις χρεώσεις data των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ζητάει το ΚΙΝΑΛ

Την ενημέρωση και ενεργοποίηση της Βουλής σχετικά με το θέμα της χρέωσης των πολιτών για τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ζητούν 9 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή που έστειλαν στους προέδρους των επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Βλάχο και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Χαρακόπουλο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές ζητούν κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών, παρουσία των αρμόδιων υπουργών, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις χρεώσεις, αν διασφαλίζονται συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά προς όφελος των πολιτών και ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών για τη γρήγορη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, που θεωρούν «αναποτελεσματική» την παρέμβαση του πρωθυπουργού τον Δεκέμβριο, τονίζουν ότι η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι οι χρεώσεις είναι υπερβολικές, συνιστώντας ουσιαστικό εμπόδιο για αρκετούς συμπολίτες μας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξυπηρέτηση, τηλεργασία και άλλες δραστηριότητες, μέσω ίντερνετ.