Εντάσσονται στους ΚΑΔ και επιχειρήσεις που είχαν λανθασμένα εξαιρεθεί από την αναστολή λειτουργίας

Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να προσθέτει Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις πληττόμενες επιχειρήσεις, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις. Στους ΚΑΔ που προστίθενται είναι επιχειρήσεων που αρχικά είχε εξαιρέσει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην εγκύκλιο που είχε εκδώσει σχετικά με την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Β915-17-03-2020.

Η απόφαση αυτή όπως είχε επισημανθεί από το THECEO.gr είχε λάθη και τα οποία τώρα προσπαθούν οι υπηρεσίες να διορθώσουν. Ετσι εντάσσονται στις πληττόμενες επιχειρήσεις:

  • Καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως και εντός των αερολιμένων της επικράτειας.
  • Καταστήματα λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης προπληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της επισκευής και αντικατάστασης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χρηστών