«Επαιξαν» Amazon και η Wall Strreet ανέκαμψε, παρά την απογοήτευση Έλον Μασκ και Tesla

Οι τιμές των μετοχών στη Wall Street ανέκαμψαν την Τρίτη, ανακάμπτοντας από την αστάθεια των τελευταίων ημερών, κυρίως λόγω της ανόδου της Amazon, που οδήγησε σε ανώτερα επίπεδα όλο τον κλάδο των Big Tech.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε 1,1% υψηλότερα στις 3.315,57 μονάδες. Ο Nasdaq είχε τη μεγαλύτερη άνοδο 1,7% και διαμορφώθηκε στις 10.963,64 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 140,48 μονάδες ή 0,5% και έκλεισε στις 27.288,18 μονάδες.

Οι μετοχές της Amazon έκαναν άλμα 5,7% – το μεγαλύτερο μονοήμερο ράλι από τις 20 Ιουλίου – αφού ένας αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας Bernstein αναβάθμισε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη πτώση προσφέρει ένα ελκυστικό «σημείο εισόδου» για τους επενδυτές. Η Facebook και η Microsoft αυξήθηκαν περισσότερο από 2% όπως και η Alphabet. Η Netflix είχε μικρότερη άνοδο 0,8%.

Οι επενδυτές άκουσαν με ευχαρίστηση τις δηλώσεις του προέδρου τηςFED, Τζέρομ Πάουελ, ο οποίος επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα στηρίξει την οικονομία «για όσο διάστημα χρειάζεται». Ο Πάουελ πρόσθεσε ότι, ενώ η πορεία «συνεχίζει να είναι εξαιρετικά αβέβαιη», η οικονομική δραστηριότητα «έχει αυξηθεί».

Πάντως, στην αρχή της ημέρας η αγορά ήταν λιγότερο θετική σε σχέση με το κλείσιμο. Και αυτό γιατί το θέμα του κορωνοϊού συνεχίζει να ανησυχεί, ειδικά μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και την πτώση της Tesla.

Συγκεκριμέξνα, στα αρνητικά της ημέρας είναι η πτώση κατά 5,6% της Tesla με αφορμή ανάρτηση στο τουίτερ του CEO της εταιρείας Ελον Μασκ, ότι η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα φτάσει σε “σοβαρή παραγωγή μεγάλου όγκου” μέχρι το 2022, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές και τους αναλυτές.

Ο Σεπτέμβριος παραμένει ένας δύσκολος μήνας για τη Wall Street. Ο S&P 500 έχει χάσει περισσότερο από 5% μέχρι σήμερα και ο Nasdaq έχει μειωθεί 6,9%. Ο Dow Jοnes έχει χάσει 4% τον Σεπτέμβριο.