Ερχονται ανατροπές στον κατασκευαστικό κλάδο, γιατί κάνουν πάρτι οι ιδιωτικές κλινικές και ο εμφύλιος για την ψηφιοποίηση

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας και τους ιδιοκτήτες ενός μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου για συνεργίες που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές στον χώρο των τεχνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματικός παράγοντας διαπραγματεύεται την συμμετοχή του στον κατασκευαστικό χώρο με τη μεταβίβαση ενός μεγάλου ποσοστού από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία.

Σε περίπτωση κατά την οποία καταλήξουν σε συμφωνία, οι ανατροπές στον κατασκευαστικό κλάδο θεωρούνται δεδομένες.

*************

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η κατάθεση που έδωσε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα δεν είναι τι λέει και αν το περιεχόμενο της κατάθεσής του είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι παρενέργειες από αυτή την πρωτοβουλία.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, ο πρώην υπουργός εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματίες σε μία υπόθεση που θα προκαλέσει αναγκαστικά παρενέργειες, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

*************

Πάρτι έχουν στήσει οι ιδιωτικές κλινικές μετά την ακύρωση του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ασθενείς δεν πείθονται ότι μετά από ένα ή δύο μήνες θα πάρουν σειρά για εγχείρηση και καταφεύγουν αναγκαστικά στα ιδιωτικά νοσοκομεία, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

*************

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown, οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ είναι ανήσυχοι.

Γιατί ενδεχόμενη λήψη περιοριστικών μέτρων μπορεί να τινάξει στον αέρα τις εσωκομματικές εκλογές και να πάει χαμένη η προεκλογική εκστρατεία.

*************

Εμφύλιο ανάμεσα σε επιχειρηματίες προκαλούν οι συμβάσεις για την ψηφιοποίηση.

Η σύγκρουση ανάμεσα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχει πάρει διαστάσεις εμφυλίου και προκαλεί ήδη πολιτικές παρενέργειες σε μία περίοδο κατά την οποία το Μαξίμου επιχειρεί να αποφύγει τη σκανδαλολογία.