Φυλακές Νιγρίτας : Γλεντούσαν στα κελιά και αναρτούσαν τα βίντεο στο TikTok

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τη δεύτερη πτέρυγα των φυλακών της Νιγρίτας οι οποίες δείχνουν κρατουμένους να κάνουν πάρτι μέσα στα κελιά τους εν μέσω πανδημίας.

Σε αρκετά βίντεο, καταγράφονται άτομα πακιστανικής καταγωγής να κάνουν «κορονοπάρτι» με αυτοσχέδια αλκοολούχα ποτά, ενώ είναι πρoφανές ότι συνωστίζονται μέσα στο κελί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Μάλιστα, τα βίντεο αυτά τα βιντεοσκόπησαν οι ίδιοι και στη συνέχεια τα ανέβασαν στο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης ΤikΤok.

Λίγο αργότερα, όταν κατάλαβαν ότι η πράξη τους αυτή ενδεχομένως και να τους δημιουργούσε προβλήματα, «έσβησαν» τα βίντεο και απενεργοποίησαν τον λογαριασμό.

Tα βίντεο αυτά έχουν τραβηχτεί από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, περίοδο που στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας είχαν ληφθεί μέτρα κατά της πανδημίας του κορoναϊού.

Τον Οκτώβριο, όταν και έγιναν τα τελευταία από τα συγκεκριμένα πάρτι στις φυλακές της Νιγρίτας, είχαν εντοπιστεί 8 κρούσματα κορoνaϊού στις φυλακές, εκ των οποίων τα 5 σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα υπόλοιπα σε κρατούμενους.

Τον Νοέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις φυλακές Νιγρίτας ήταν έξι σε 139 rapid test.