Γ. Αγγελής: Ανέλεγκτη, ανεξέλεγκτη η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Αν οι εφέτες ήξεραν όσα γνωρίζει προσωπικά για την υπόθεση, θα την έπαιρναν οπωσδήποτε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Αυτό φέρεται να δήλωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος κατέθεσε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για 3η ημέρα στην προανακρική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όταν ερωτήθηκε για την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών, που απέρριψε αίτημά του για ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε εφέτη ανακριτή.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε ο κ. Αγγελής, δεν υπήρξε ούτε ένα πρωτόκολλο στα έγγραφα της Novartis και υποσχέθηκε να αλλάξει δουλειά εάν έχει άδικο. Ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει, επίσης, ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν μιας γυναικός αρχή και ότι η κ. Τουλουπάκη δεν ελεγχόταν από κανέναν.
Ο κ. Αγγελής φέρεται επίσης να μετέφερε στην επιτροπή τον φόβο που ένιωσε λόγω του θανάτου ενός δημοσιογράφου και της απόπειρας αυτοκτονίας δεύτερου προσώπου, και του ενδεχομένου να σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis.
Επίσης, ο κ. Αγγελής φέρεται να παρουσίασε στην επιτροπή, έγγραφο του FBI (1/8/2017) που ο ίδιος -όπως φέρεται να είπε- είχε βρει από τις μεταφράσεις που είχε ζητήσει η Εισαγγελία, και από το οποίο προέκυπτε ότι στην Εισαγγελία Διαφθοράς ποτέ δεν έφτασαν από τις αμερικανικές αρχές, πληροφορίες για ανάμιξη πολιτικών προσώπων στον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.
Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πάντως, ότι αργότερα υπήρξε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε στην προανακριτική και επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis.