Γ. Καββαθάς: Δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση

Τα προβλήματα και οι εξελίξεις στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, αλλά και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, στο διάστημα από 2 έως και 4 Ιουλίου 2021, στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Καββαθάς είχε συνάντηση εργασίας στην Τοπική Ομοσπονδία ΕΒΕ Κέρκυρας με τον πρόεδρο Κ. Κιτσάκη και το ΔΣ της ΟΕΒΕ, ενώ συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με τους εκπροσώπους των ασφαλιστών και των Σχολών Οδηγών του νησιού.

Στο Επιμελητήριο Κέρκυρας έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), κ. Καββαθά με το Σωματείο Εστιατόρων Κέρκυρας, παρουσία του προέδρου, Σάκη Κώστα και του ΔΣ του σωματείου. Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων που έχει ξεκινήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων, ώστε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κάθε κλάδου να συμμετέχουν σε συναντήσεις εργασίας, προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν ανάγκες και προβλήματα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης που είχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, στην Κέρκυρα, εκτενής αναφορά έγινε στα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για covid free και μη, εστιατόρια, καφέ και χώρους ψυχαγωγίας. Επιπλέον, διεξοδικά συζητήθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του πρωτόκολλου «bubble» στην κρουαζιέρα που στερεί από την τουριστική αγορά ένα εξαιρετικά μεγάλο αγοραστικό κοινό που επισκέπτεται την Κέρκυρα, αλλά δεν έχει δυνατότητα να κινηθεί ελεύθερα, τονώνοντας την τοπική οικονομία.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την εστίαση, ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στον πληθυσμό να εμβολιαστεί», και έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για τον έλεγχο των πελατών τους». Ο ίδιος τόνισε, ότι λογικό είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσίας να είναι εμβολιασμένοι, αλλά ο έλεγχος αυτός δεν μπορεί να γίνεται από τους επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας, ότι «το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να συμβάλουμε στην οικονομική ανάταξη της χώρας, είναι ο εμβολιασμός».

Τέλος, ο πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον διευθυντή του ΔΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, κ. Μπακίρα.