Γεννηματά : Να μειωθούν οι τιμές στην κινητή τηλεφωνία

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με καταναλωτικές οργανώσεις, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εν μέσω πανδημίας κατά την χρήση του Διαδικτύου, και με τις υπερβολικές χρεώσεις.

Να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα για την κινητή τηλεφωνία και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις χαμηλές ταχύτητες και τις συχνές βλάβες.

Αυτά τα προβλήματα αναδείχθηκαν ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας, λόγω  της ραγδαίας αύξησης της χρήσης του Διαδικτύου.

Η Κυβέρνηση και η αρμόδια αρχή (ΕΕΤΤ) δείχνουν αδύναμες και απρόθυμες να αντιμετωπίσουν τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο.

Αναγκαίες επενδύσεις δεν γίνονται και είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη στους δείκτες ανταγωνιστικότητας.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει αναδείξει το θέμα στη Βουλή, η Κυβέρνηση όμως  αποφεύγει τον διάλογο  και τις απαντήσεις.

Επιμένουμε: Να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής ώστε να μειωθούν οι τιμές και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες.

Να αναβαθμιστεί η ΕΕΤΤ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να πάρει την αρμοδιότητα ελέγχου ώστε  να αντιμετωπιστούν εναρμονισμένες πρακτικές.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΕΠΚΑ οι Ν.Τσεμπερλίδης και Ε.Κεκελέκη, εκ μέρους της ΕΚΠΟΙΖΩ οι Π.Καλαποθαράκου και Β.Τζέγκα και εκ μέρους
της ΕΕΚΕ οι Απ. Ραυτόπουλος και Σ.Μελισσάρης, Α.Χατζηπαύλου και Ντ.Ζωγάκη.

Επίσης συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΚΟ Βασιλης Κεγκέρογλου, οι αρμόδιοι βουλευτές Ιλχαν Αχμετ και Μιχάλης Κατρίνης και οι Γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης και
Ψηφιακής πολιτικής Απ.Πόντας και Ν.Ανδρουλακάκης.