Γεωργαντζής (CEO ACS): Δεν ζητήσαμε αλλά ούτε σκεφτήκαμε να ενταχθούμε στις πληττόμενες επιχειρήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της ACS, του ομίλου Quest, Απόστολος Γεωργαντζής.

Κανείς από την εταιρεία μας δεν επεδίωξε ούτε καν πέρασε ως σκέψη να συμπεριληφθεί ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των εταιρειών ταχυμεταφορών στους πληττόμενους από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ACS, Απόστολος Γεωργαντζής, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του THECEO.gr, που δημοσιεύτηκε πριν μία εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι την ένταξη των εταιρειών ταχυμεταφορών στις πληττόμενες ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της υπό κρατικό έλεγχο εταιρείας ΕΛΤΑ Courier, Ερρίκος Τζαβάρας. Πρωτοβουλία που δεν συνάδει με την πραγματικότητα, αφού οι εταιρείες του κλάδου των ταχυμεταφορών αντιμετώπισαν άλλα προβλήματα λόγω ακριβώς της σημαντικής αύξησης των εσόδων τους την περίοδο λήψης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε πως λόγω του ότι η ACS ανήκει στον όμιλο Quest, η οποία έχει βασικό μέτοχο και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, κατηγορήθηκε ότι παρενέβη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ζήτησε να ενταχθεί ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας των ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Δυστυχώς την κατηγορία εκστόμισε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, θυμίζοντας τον παλιό κακό εαυτό του, τότε που υιοθετούσε ανεπιβεβαίωτες φήμες και πληροφορίες συκοφαντώντας αδιακρίτως.

Ακολουθεί όλη η απάντηση του κ. Γεωργαντζή στην ερώτηση εάν η εταιρεία του ζήτησε την ένταξη του ΚΑΔ των ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις:

Ερώτηση: Δεχθήκατε επικρίσεις για την υπαγωγή των εταιρειών ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Το ζητήσατε; Είναι ο κλάδος σας πληττόμενος;

Απάντηση: Ο ΚΑΔ των υπηρεσιών ταχυμεταφορών περιελήφθη στις πληττόμενες επιχειρήσεις με απόφαση της κυβέρνησης, χωρίς κανείς από την εταιρεία μας να το επιδιώξει ή έστω να το έχει σκεφθεί ή να έχει καταθέσει παρόμοιο αίτημα, και συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά σε ανάμειξη της ACS σε αυτό το ζήτημα είναι απολύτως ανακριβής και κακόπιστη. Εχω την εντύπωση –από κάποιες επιστολές που είδαμε δημοσιευμένες στο Διαδίκτυο– ότι αυτό έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος των ΕΛΤΑ ταχυμεταφορών. Εκείνο που είμαι σε θέση να βεβαιώσω είναι ότι ο κ. Φέσσας δεν χρησιμοποίησε ποτέ την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΕΒ για την εξυπηρέτηση δικών του επιχειρηματικών επιδιώξεων. Πιστέψτε με, σας το λέω μετά λόγου γνώσεως.