Γώγος: Το πρόβλημα είναι η πίεση στο σύστημα υγείας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open εξέφρασε την ανησυχία για τα επιδημολογικά δεδομένα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι καλά και ότι με την εξέλιξη του εμβολιασμού θα βελτιωθούν. Αυtό βέβαια που επιβάλει το lockdown είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, πρόσθεσε.

«Θα είναι καλύτερη η εικόνα στο μέλλον σε σχέση με παρελθόν. Με τον εμβολιασμό τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του ιού, με τις μεταλλάξεις πού θα πάνε», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι ουσιαστικά θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο με αυτό της γρίπης, με τον κορωνοϊό να είναι πιο βαριά νόσος.

Σχετικά με το lockdown στην Αττική απάντησε: «Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει. Επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Στην Αττική έχουμε μία σταθεροποίηση. Αλλά το πρόβλημα είναι το φορτίο, που πιέζει το Σύστημα Υγείας, ειδικά σε Αττική και Πάτρα».

Πάντως όπως τόνισε: «Αντέχει το σύστημα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το μαξιλάρι να ανοίξουν και νέες μονάδες. Δεν θέλουμε να φτάσουμε όμως εκεί»