Grecotel: Σχεδιάζει να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία, αλλά ο ακριβής αριθμός θα εξαρτηθεί από τις πληρότητες

H Grecotel, που ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα ξενοδοχεία της προσανατολίζεται να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία της. Αυτό το νούμερο βασίζεται στο σχεδιασμό που κάνει η εταιρεία, αλλά ο τελικός αριθμός των ξενοδοχείων που θα ανοίξουν θα καθοριστεί από τις πληρότητες που θα εξασφαλίσουν.

Αυτό διευκρινίζει η επικεφαλής της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel, κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκι στο ΑΠΕ, αναφέροντας ότι η απόφαση για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία δεν στηρίχθηκε σε κάποια υπεραισιόδοξη εκτίμηση, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε σχεδιασμός από την εταιρεία για την επόμενη μέρα της πανδημίας διατηρώντας ταυτόχρονα την καθημερινή επαφή και μένοντας συντονισμένη με δέκα μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Για την εφετινή χρονιά, επισημαίνει ότι η Grecotel προσανατολίζεται να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία της, οι πληρότητες θα είναι όμως αυτές που θα καθορίσουν τον τελικό αριθμό.

Επίσης, εφέτος δίνεται ειδικό βάρος στη στοχευμένη προσέγγιση των ξένων αγορών που μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά γι’ αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι. Οι Βαλκανικές χώρες έως και τη Ρουμανία με οδική πρόσβαση στην Ελλάδα, χώρες με καλή υγειονομική κατάσταση, όπως η Γερμανία, που οι πολίτες της εμπιστεύονται τη χώρα μας και η τουριστική σχέση με την Ελλάδα είναι κομβική, καθώς και παραδοσιακές δεξαμενές επισκεπτών όπως η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν μαζί με τις μεσογειακές χώρες και αραβικές χώρες και φυσικά τους συμπατριώτες μας, Έλληνες, να πραγματώσουν την αισιόδοξη προοπτική για τη φετινή σεζόν.

Ο όμιλος αποτελεί τη η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα με 36 ξενοδοχεία, 6.700 εργαζόμενους το 2019 και παρουσία σε 40 αγορές του εξωτερικού.