Η Amazon πήρε το πολυπόθητο πράσινο φως για παραδόσεις με drone

Η Amazon έλαβε έγκριση από τις αμερικανικές αρχές για να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Amazon Prime Air, δηλαδή την διανομή συγκεκριμένων προϊόντων μέσω drone. Αποτελεί σημαντική εξέλιξη την οποία η Amazon κυνηγούσε εδώ και αρκετό καιρό (πρόκειται για την πιστοποίηση που εμπίπτει στο Part 135 των κανονισμών της FAA-υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων σε μικρά αεροσκάφη).

Η εταιρεία ξεκίνησε το συγκεκριμένο project από το 2013, αλλά τον Αύγουστο του 2019 υπέβαλε αίτηση για έγκριση από την σχετική εποπτική αρχή FAA αυτών των σχεδίων. Στην αναφορά της, η Amazon δήλωσε ότι οι παραδόσεις θα γίνονται σε περιοχές με χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού και ότι τα πακέτα θα ζυγίζουν έως 5 κιλά.

Η Amazon είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την πιστοποίηση της FAA, για να ξεκινήσει πιλοτικά τις παραδόσεις σε πελάτες, καθώς έχει πραγματοποιήσει αυστηρή εκπαίδευση ενώ έχει υποβάλει λεπτομερή στοιχεία, σχετικά με τη λειτουργία των drone και την ασφάλειά τους, καθώς και την τεχνολογία που διαθέτουν τα drone.

«Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Prime Air και δείχνει την εμπιστοσύνη της FAA στις διαδικασίες λειτουργίας και ασφάλειας της Amazon για μια αυτόνομη υπηρεσία παράδοσης με drone, που μια μέρα θα παραδίδει πακέτα στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Prime Air, David Carbon ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή η έγκριση βοηθά για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για παραδόσεις προϊόντων μέσα σε 30 λεπτά!

Η εταιρεία εμφάνισε το νέο, ηλεκτρικό drone παράδοσης σε συνέδριο το 2019 και το ονόμασε re:MARS. Tο drone μπορεί να μεταφέρει πακέτα έως 5 κιλών σε πελάτες εντός μισής ώρας και μπορεί να πετάξει σε απόσταση έως 15 μιλίων.

Η Amazon δεν είναι η μόνη εταιρεία που επιδιώκει να επεκτείνει την εμπορική παράδοση με χρήση drone. Τον περασμένο Απρίλιο, η Wing, της Alphabet έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε σχετική έγκριση από την FAA για εμπορικές παραδόσεις στις ΗΠΑ. Τον περασμένο Οκτώβριο επίσης η UPS πέτυχε την έγκρισή της από την FAA για τη λειτουργία ενός στόλου drone ως αεροπορική εταιρεία.