Η Amazon Web Services και επίσημα στην Ελλάδα – ΄Ανοιξε γραφείο

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Αθήνα. Το νέο γραφείο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει την ομάδα υποστηρίζοντας τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών στη χώρα. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των νεοσύστατων επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα καθώς κάνουν τη μετάβαση στο AWS Cloud.

Θυμίζουμε πως η Amazon υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2020 για την οικοδόμηση μιας σχέσης για ψηφιακή ανάπτυξης της Ελλάδας και την υποστήριξη μέσω cloud computing.

Ηδη η εταιρεία AWS υποστηρίζουν Έλληνες πελάτες συμπεριλαμβανομένων των Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, PAOK FC, Qivos, Spitogatos, Voiceland, Wind Hellas, Workathlon και Xrysi Eukairia, καθώς και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο μας γραφείο AWS στην Ελλάδα», δήλωσε ο Przemek Szuder, επικεφαλής του τμήματος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της AWS.

Για πολλά χρόνια, η AWS υποστηρίζει την ελληνική κοινότητα εκκίνησης και τεχνολογίας φέρνοντας προγράμματα όπως το AWS Activate και το AWS Academy στη χώρα. Το AWS Activate παρέχει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους πόρους που χρειάζονται για να ξεκινήσουν στο AWS – συμπεριλαμβανομένων έως και 100.000 $ (USD) σε πιστώσεις, εκπαίδευση, υποστήριξη, καθώς και επαφή με εκκολαπτήρια, επιταχυντές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, όπως CrowdPolicy, Marathon, MBriyo , Metavallon, MIT EF, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Εθνική Τράπεζα), OK! Thess και Venture Friends.

Η AWS δραστηριοποιήθηκε επίσης στον ελληνικό τομέα εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας μαθητές και την επόμενη γενιά ηγετών πληροφορικής με το AWS Academy. Το AWS Academy βοηθά τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς πανεπιστημίου να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το υπολογιστικό νέφος AWS, προκειμένου να επιταχυνθεί η μάθηση που σχετίζεται με το cloud. Τα ιδρύματα μέλη της Ακαδημίας AWS στην Ελλάδα περιλαμβάνουν το Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο.