Η Jet2.com σταματά τις πτήσεις από Βρετανία σε τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2.com ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαιώνει τις πτήσεις της από τη Βρετανία για την Τενερίφη, το Γκραν Κανάρια, τη Φουερτεβεντούρα, το Λανθαρότε, τη Μαγιόρκα, τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα μέχρι τις 10 Αυγούστου τουλάχιστον, με αφορμή την πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης για την πανδημία.

Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Dart Group, ακύρωσε χθες τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Ισπανία μέχρι και τις 16 Αυγούστου. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που φτάνουν στη Βρετανία από την Ισπανία θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι σαφήνεια και συνέπεια από την κυβέρνηση. Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια κατάσταση που εξελίσσεται τάχιστα, ωστόσο οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι αντιφατικές και συχνά έρχονται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση», τόνισε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η Jet2.com θα επικοινωνήσει με τους πελάτες της που βρίσκονται ήδη στους προορισμούς αυτούς για να τους εκθέσει τις επιλογές τους σχετικά με την επιστροφή τους στη Βρετανία.