Η Κέκροψ για το limit down (-30%) και την υπόθεση του Παλαιού Ψυχικού

Την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών βάσει της οποίας είχε αναγνωρισθεί στην εταιρεία Κέκροψ το δικαίωμα κυριότητας επί της έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”) αναίρεσε ο Άρειος Πάγος, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας Κέκροψ με αφορμή την πτώση της τιμής της μετοχής και ερωτήματα που ετέθησαν από τηνΕπιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην την αναπέμψει για νέα κρίση στο Τριμελές Εφετείο αλλά να κρατήσει την υπόθεση κα να την κρίνει το ίδιο επί της ουσίας στο επόμενο διάστημα.

Το θέμα αφορά την έκταση στα Παλαιά Λατομεία Ψυχικού (μια υπόθεση η οποία επί σειρά ετών βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικών διενέξεων) για την οποία η Κέκροψ πέτυχε (με την υπ’αριθμ. 3039/2019 απόφαση του Εφετείου Αθηνών) να της αναγνωριστεί το δικαίωμα κυριότητας. Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Κέκροψ έκλεισε σήμερα στο Limit down (-30%) και στα 2,1850 ευρώ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, με αφορμή σχετικό ερώτημα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει:

Η Εταιρεία με την επωνυμία “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.”, εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”), γνωστοποιεί ότι, κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε ότι δημοσιεύθηκε σήμερα, 15 Απριλίου 2021 η υπ’ αριθ. 502/2021 απόφαση του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας αναιρείται μεν η με αριθμό 3039/2019 τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (2ο Τμήμα Δημόσιο), αλλά η υπόθεση θα εκδικασθεί κατ’ ουσία στον Αρειο Πάγο, ενώ απορρίφθηκαν οι πρόσθετες παρεμβάσεις. Η Εταιρεία αφού λάβει γνώση του κειμένου της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.