Οι «Made in Greece» φορτιστές της Eunice Εnergy Group, που είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την παρουσίαση των κινήτρων ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε σε φορτιστές που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, δίχως να κατονομάσει την εταιρείας.
Πρόκειται  για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, που κατασκευάζει στην Ελλάδα η εταιρεία EUNICE ENERGY GROUP και η οποία τους παρουσίασε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος EEG όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτροκίνησης Hubject που παρέχει υπηρεσίες διασυνοριακής πρόσβασης (e-roaming), μεταξύ των κορυφαίων δικτύων ηλεκτροκίνησης σε Έλληνες οδηγούς στην Ευρώπη και σε οδηγούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα.

Οι φορτιστές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιονδήποτε ιδιωτικό η δημόσιο φορέα ενδιαφέρεται να τοποθετήσει φορτιστές και παράλληλα μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε τοποθεσία με τις διεθνείς υποδομές του Hubject. Συνδέονται επίσης στην πλατφόρμα της Blink (Blink International Platform), δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να γνωρίζει μέσω του κινητού του τηλεφώνου, που και πότε μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του όχημα.