Η Σαγκάη υποδέχεται 50 ετικέτες ελληνικών κρασιών

Με ελληνική συμμετοχή διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση Οίνου στη Σαγκάης, ProWine China (12-14 Νοεμβρίου 2019). Στο περίπτερο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) συμμετέχουν 7 οινοποιεία με κρασιά που εκπροσωπούν γκάμα από αφρώδη, λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά, τσίπουρο και σημαντικές ονομασίες προέλευσης όπως Ζίτσα, Μαντινεία, Αμύνταιο, Σαντορίνη, Σάμος και Άγιο Όρος. Όλα είναι κυρίως από ελληνικές ποικιλίες και πωλούνται ήδη στην αγορά της Κίνας.

Στη διάρκεια της έκθεσης, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτής ποιότητας κρασιά τους σε κινέζους και όχι μόνο αγοραστές. Στην περσινή ProWine China συμμετείχαν 750 οινοπαραγωγοί και διανομείς από 39 χώρες, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ανήλθε στους 18.900 (+33,2% σε σύγκριση με ProWine Κίνα 2017).

Ο κλάδος του οίνου στην Ελλάδα έχει εξαιρετικές προοπτικές και μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών.

Η Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς οίνων μέσω ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.