Η Wall Street χαμογέλασε με απρόσμενα μεγάλα κέρδη – Πάνω από 3% ο Nasdaq

Οι τιμές των μετοχών στη Wall Street σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, επωφελούμενες από τις προσδοκίες των επενδυτών για την πρόοδο των εμβολίων και το άνοιγμα της οικονομίας. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 603,14 μονάδων ή 1,95% με οδηγό τη μετοχή της Boeing. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 2,38% στις 3.901,82 μονάδες, σημειώνοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο δείκτης των εταιρειών τεχνολογίας Nasdaq που την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε 4,9%, έκλεισε με κέρδη 3,01% στις 13.588,83 μονάδες.

Άνοδο άνω του 3% σημείωσαν μετοχές εταιρειών που αναμένεται οι δραστηριότητές τους να αναζωογονηθούν όπως της Carnival και της American Airlines.

Σε ότι αφορά τα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε στο 1,426%

«Οι επενδυτές ρωτούν εάν το επίπεδο των επιτοκίων γίνεται απειλή για την αποτίμηση των μετοχών. Η απάντησή μας είναι ένα εμφατικό «όχι», δήλωσε ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικός μετοχών των ΗΠΑ της Goldman Sachs, σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Η άνοδος των μετοχών μας στις ΗΠΑ έχει ήδη ενσωματώσει προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων».

Καταλυτικά επέδρασσε στην αγορά η έγκριση της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων.

Στο μέτωπο της πολιτικής ψηφίστηκε το πακέτο βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων το Σάββατο. Η Γερουσία θα εξετάσει τώρα τη νομοθεσία.