ΙΚΤΙΝΟΣ: Η κ. Ιουλία Χαϊδά, νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης

Η κ. Ιουλία Χαϊδά, Αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ Ελλάς Α.Ε.,  είναι η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣΕΜΜΘ), έπειτα από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκαν  στις 12 Φεβρουαρίου. Η κ. Χαϊδά, διαδέχθηκε στην προεδρία την κ. Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου της εταιρείας Μάρμαρα Θάσου Λαζή Α.Ε..

Η κ. Χαϊδά έτυχε ευρείας αποδοχής από τα μέλη του Συνδέσμου, καθώς έλαβε 39 ψήφους σε σύνολο 61 ψηφισάντων.

Η τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1972, προχώρησε και στην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούμενο από τους:

Ιουλία Χαϊδά, Πρόεδρο

Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντιπρόεδρο

Χρυσούλα Σοφικίτη, Γενική Γραμματέα

Αναστάσιο Νικολαΐδη, Ταμία

Ηλία Κυριακίδη, Μέλος

Πέτρο Πανταζή, Μέλος

Χρήστη Καβάζη, Μέλος

Κωνσταντίνο Παυλίδη, Αναπληρωματικό Μέλος

Ειρήνη Παπαγιαννούλη, Αναπληρωματικό Μέλος και

Χαράλαμπο Φιλιππίδη, Αναπληρωματικό Μέλος.


Η κ. Ιουλία Χαϊδά είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με κατεύθυνση «Διεθνής Εταιρική Χρηματοδότηση» από το Πανεπιστήμιο του Salsford στο Μάντσεστερ, ενώ αυτό το διάστημα παρακολουθεί μαθήματα International Corporate Finance στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Το 1987 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην ελληνική εισηγμένη εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, περνώντας από διάφορα πόστα, μεταξύ των οποίων, αυτά της Οικονομικής και Εμπορικής Διευθύντριας. Από το 2004 μέχρι και σήμερα κατέχει τον τίτλο της Αντιπροέδρου, διοικώντας μια επιχείρηση που απασχολεί 450 εργαζομένους, με εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες.

Με αφορμή την εκλογή της, η κ. Χαϊδά, δήλωσε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν να αναλάβω αυτή την εξαιρετικά σημαντική θέση στο Σύνδεσμο ενός κλάδου με μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Οι επιχειρήσεις του Συνδέσμου μας, βάσει των στοιχείων του 2018 καλύπτουν το 81,5% του ενεργητικού του κλάδου, το 72,6% του πάγιου κεφαλαίου, το 85% των πωλήσεων και το 98,4% των κερδών προ φόρου. Ενός κλάδου ο οποίος το 2018 είχε συνολικές πωλήσεις στην ελληνική οικονομία 1,27 δις ευρώ, με το 76% των πωλήσεων να κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού (το 57,2% εξ αυτών κατευθύνεται στην κινεζική αγορά) καλύπτοντας το 2,0% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδος. Όπως καταλαβαίνετε, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και θέτουμε υψηλούς στόχους, φιλοδοξώντας να έχουμε ακόμα καλύτερη πορεία τα χρόνια που έρχονται. Όλοι μαζί στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου θα εργαστούμε μεθοδικά και αδιάκοπα, για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η παρακαταθήκη και τα εφόδια που μας αφήνει το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, είναι εξαιρετικά και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και δημόσια για αυτά».