Ικτίνος: Στοίχημα για την οικογένεια Χαϊδά η εικόνα της μετοχής – Το μήνυμα που στέλνουν στην αγορά

Στοίχημα για την οικογένεια Χαϊδά αποτελεί η εικόνα της μετοχής της Ικτίνος, η οποία αφενός δεν έχει ακολουθήσει την αγορά ή άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις, αφετέρου η αποτίμησή της σε άλλες εποχές θα αποτελούσε δέλεαρ.

Οι προοπτικές είναι αισιόδοξες. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ικτίνος, μεγάλα έργα που βρίσκονταν σε αναστολή επανήλθαν στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 16,6% στο εννεάμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.

Εκείνο που κρατάει η αγορά είναι το «ωστόσο» που αναφέρεται στη δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εταιρεία για τα αποτελέσματα του 9μήνου. «Το τρίτο τρίμηνο του 2021 η Ικτίνος δεν ακολούθησε την ανοδική πορεία του πρώτου εξαμήνου της χρήσης, παρουσιάζοντας ύφεση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει να κλείσει με κερδοφορία τη χρήση του 2021».

Η κεφαλαιοποίηση της Ικτίνος διαμορφώνεται στα 83,1 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται στα 0,72 ευρώ, όταν τα χαμηλά έτους ήταν στα 0,62.

Κι αν η πορεία της εισηγμένης από τρίμηνο σε τρίμηνο δείχνει να επηρεάζεται από το ωστικό κύμα της πανδημίας, άλλαξε εγκαίρως την στρατηγική της.

Λόγω της δεδομένης κατάστασης με την πανδημία στην αγορά της Κίνας και των απρόβλεπτων εξελίξεων, τόσο στην αγορά ενέργειας όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα, επιχειρεί να μειώσει τον κίνδυνο εξάρτησης της από τη συγκεκριμένη αγορά και έχει επικεντρώσει τη στρατηγική της στην αύξηση της διασποράς, αλλά και των πωλήσεων ημικατεργασμένων και τελικών προϊόντων, αλλάζοντας το μίγμα πωλήσεων με αύξηση κατά 40% των εν λόγω προϊόντων στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου με ταυτόχρονη σταθεροποίηση, στα περσινά επίπεδα, στις πωλήσεις ακατέργαστου υλικού.

Η εικόνα της μετοχής απασχολεί σφόδρα τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία αντιμετώπισε επιτυχώς την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Και για το λόγο αυτό, οι βασικοί μέτοχοι, οι κυρίες Ιουλία, Αναστασία και Λυδία Χαϊδά, στην εκπνοή του χρόνου προβαίνουν σε αγορές μετοχών. Μόλις στις 29/12 αγόρασαν συνολικά 45 χιλιάδες τεμάχια, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα στην αγορά ότι είναι πάνω από την μετοχή και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτα στην τύχη του.

Πηγή: mononews.gr