Καραντίνα-Eurostat: 6 στους 10 Έλληνες έκαναν βιντεοκλήσεις με «πρωταθλήτρια Ευρώπης» την Κύπρο!

Εν μέσω καραντίνας και κορονοϊού οι βιντεοκλήσεις και τα τηλεφωνήματα αποτέλεσαν την απόλυτη εναλλακτική μορφή επικοινωνίας σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν μακράν η πιο δημοφιλής δραστηριότητα μέσω Ίντερνετ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Στη σχετική κατάταξη όμως η Ελλάδα είναι χαμηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως (μεγάλη ύφεση, χαμηλότερη διείσδυση, ακριβό ίντερνετ).

Συγκεκριμένα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, έξι στους δέκα Έλληνες (57%) πραγματοποίησαν τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις μέσω Διαδικτύου, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς το 60% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην Ε.Ε. έκανε τηλεφωνήματα ή βιντεοκλήσεις, με τις τελευταίες να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το 2019 (52%), καθώς και από την αρχή της συλλογής δεδομένων από τη Eurostat (17% το 2008).

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι η Κύπρος με 85%, η Ολλανδία με 83%, η Ισπανία και η Φινλανδία με 78%.

Εδώ να θυμίσουμε ότι Ελλάδα, η οποία βρίσκεται επί 10 χρόνια σε διαρκή οικονομική κρίση, έχει την δεύτερη υψηλότερη τιμή στο κόστος επικοινωνιών πίσω από το Βέλγιο και είναι κατά 75% ακριβότερη από το μέσο όρο της Ε.Ε. , όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Eurostat.

Eurostat: Ελλάδα, η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην επικοινωνία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ