Κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο

Νέα χαμηλή τιμή τελευταίων 12 μηνών προσέγγισε το πετρέλαιο brent λόγω των ανησυχιών που οι επενδυτές έχουν για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας από τα μέτρα που παίρνουν οι χώρες για να προστετευούν από την επιδημία του νέου κοροναϊού. Τα συμβόλαια του αργού για Μαρτίου προέγγισαν τα 49,61 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιανουαρίου 2019.

Τα συμβόλαια Απριλίου υποχώρησαν στα 0,9% στα 53,96 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο ΟΠΕΚ εξετάζει μεγαλύτερες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος από την επιδημία του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Αντιπρόσωποι του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών όπως η Ρωσία πραγματοποιούν συναντήσεις στη Βιέννη για το ενδεχόμενο ανάληψης έκτακτων μέτρων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του εξετάζουν το ενδεχόμενο να μειώσουν την παραγωγή κατά άλλα 500,000 βαρέλια την ημέρα.

Οι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ αναμένεται να κάνουν αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις τους. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επίσημη συνεδρίαση του Οργανισμού και των συμμάχων του, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα