Κάτω τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πτώση η Αθήνα λόγω τραπεζών

Με πτώση που ξεπερνά το 1% για ορισμένους δείκτες κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη χθεσινή μεγάλη πτώση της Wall Street, που την βάρυναν οι προειδοποιήσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ για τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας. Ο επικεφαλής της Fed προειδοποίησε για την απειλή μιας παρατεταμένης ύφεσης και επισήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να διοχετεύσει περαιτέρω βοήθεια στην οικονομία.

Στην Ευρώπη υπάρχει ανησυχία για νέα κύμα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού την ώρα που οι χώρες σταδιακά ανοίγουν πάλι τις οικονομίες τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx-600 σημειώνει πτώση 0,87% αν και αρχικά έχανε πάνω από 1%. Μεγαλύτερη είναι η πτώση για τον δείκτη FTSE στο Λονδίνο ο οποίος καταγράφει απώλειες 1,4%. Το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από κορωνοϊό μετά τις ΗΠΑ.

Η Αθήνα συνέχισε την πτωτική της πορεία. Μετά από περίπου μισή ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρεί 0,76% στις 586 μονάδες, καθώς και σήμερα ο αδύναμος κρίκος λέγεται τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 3%.