Καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις από την TP-Link για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη εργασία από το σπίτι

Τις καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν σε ευκολότερη κι αποτελεσματικότερη εργασία από το σπίτι παρουσιάζει η TP-Link, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμιως στην παροχή προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας.

Σήμερα όπου το «σπίτι-γραφείο» έχει γίνει μία αναπόφευκτη πραγματικότητα και για τους περισσότερους Έλληνες εργαζόμενους, εξαιτίας της πανδημίας του  COVID-19 και του περιορισμού στις μετακινήσεις που έχει επιφέρει, το πρώτο βήμα είναι ο σωστός εξοπλισμός όπως διευκρινίζει η εταιρεία. Καθώς μάλιστα οι περισσότεροι που αναγκάζονται στην εξ αποστάσεως εργασία διαθέτουν ήδη συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον server της εταιρείας τους, είναι απαραίτητο να πλαισιώσουν τα συστήματα αυτά με μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, για να έχουν την πληρέστερη δυνατή εργασιακή εμπειρία από το σπίτι.

Ποιες είναι όμως οι λύσεις που προτείνει η TP- Link και τι πρόβλημα επιλύει η καθεμία:

Wi-Fi με υψηλές επιδόσεις για το «σπίτι-γραφείο»

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τους περισσότερους εργαζομένους, όταν πρέπει να εργαστούν από το σπίτι είναι το να έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο που να τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν την εργασία τους χωρίς καθυστερήσεις ή απροσδόκητες επιπλοκές. Στοχεύοντας σε αυτό, η TP-Link προσφέρει 5 κατηγορίες συσκευών που, όχι μόνο εγγυώνται την καλύτερη δυνατή σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι, αλλά επιπλέον επιτρέπουν να διατηρήσετε το συνηθισμένο επίπεδο παραγωγικότητάς σας ή ακόμα και να το ενισχύσετε:

  • DECO & Wi-Fi Mesh

Η τεχνολογία MESH είναι πάρα πολύ χρήσιμη και ιδανική για μεγάλους χώρους. Αναφερόμαστε σε χώρους μέχρι 500 τ.μ., όπου πρέπει να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη, ταχύτητα και σταθερότητα σε κάθε γωνιά του χώρου. Συσκευές που έχουν αυτή την τεχνολογία διανέμουν το σήμα τους από το κεντρικό router χωρίς διακοπές σε όλο τον χώρο, ώστε ο χρήστης να μην αισθανθεί πτώση στην απόδοση ή την ταχύτητα, καθώς μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Για παράδειγμα το Deco M5 (3-pack) που συνδυάζει dual band Wi-Fi και δημιουργεί ένα δυνατότερο MESH δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται γρηγορότερο δίκτυο και απρόσκοπτη κάλυψη. Επιπρόσθετα, μπορούμε να έχουμε ασφάλεια απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό, επιλογές γονικού ελέγχου, αλλά και συμβατότητα με smarthome συσκευές.

  • Powerline Adapters

Η τεχνολογία PLC είναι πολύ χρήσιμη για τα σπίτια στα οποία η σύνδεση Wi-Fi δεν φτάνει για όλα τα δωμάτια και δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί ένα καλώδιο Ethernet από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέσα στο σπίτι μας, για να φέρουμε το Internet σε κάθε δωμάτιο. Απλώς συνδέστε μία συσκευή PLC δίπλα στο router και μία άλλη σε όποιο δωμάτιο επιθυμείτε, συνδέστέ τα και απολαύστε σύνδεση στο Internet μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα μοντέλα μόνο με Wi-Fi ή να συνδέσετε θύρες Ethernet, επιπλέον διαθέσιμες θύρες, Gigabit Ethernet, ταχύτητα AV2000 ή λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ των πολλών άλλων πρόσθετων επιλογών.

Μία πολύ καλή λύση για απαιτητικούς χρήστες είναι το μοντέλο TL-PA7017P KIT, με AV2 standard και ταχύτητα μέχρι και 1000Mbps, θύρα Gigabit για ενσύρματες συνδέσεις σε υπολογιστές, επιπρόσθετη θύρα ρεύματος και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και 85%. Και εάν ψάχνετε για μία φθηνότερη επιλογή, το TL-4220KIT προσφέρει υψηλές ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων μέχρι και 600Mbps πάνω από την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση στο σπίτι. Και τα δύο είναι Plug and Play, επιπρόσθετα αν προσθέσετε ένα wireless PLC μπορείτε να ελέγξετε τα PLC μέσω smartphone με το tpPLC App. Μπορείτε να συνδέσετε έως 24 TP-Link PLC (αναλόγως μοντέλου) συσκευές στο δίκτυο του σπιτιού σας.

  • Wi-Fi extenders

Επεκτείνετε το Wi-Fi σας σε περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσει το σήμα, απλώς τοποθετώντας το  Wi-Fi Range Extender σας ανάμεσα στο ασύρματο router και τις Wi-Fi συσκευές. Έτσι, η κάλυψη γίνεται πιο ευρεία, ενώ τα νεκρά σημεία μειώνονται. Ο έξυπνος αισθητήρας σήματος θα σας κατευθύνει να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία. Επιπλέον, εκμεταλλευτείτε την επιλογή AP mode και τη δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης μέσω του Tether App.

Μπορούμε να επιλέξουμε από βασικά και ιδιαίτερα οικονομικά μοντέλα, μέχρι ενισχυτές με dual band Wi-Fi, πρόσθετη θύρα, beamforming και Mu Mi-Mo, ή και ακόμα τα τελευταία μοντέλα που περιλαμβάνουν τεχνολογία MESH εφόσον χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με One-Mesh συμβατό δρομολογητή.

Ο ενισχυτής κάλυψης TP-Link RE200, είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους ενισχυτές, με dual band Wi-Fi, επιπρόσθετη Ethernet θύρα, ιδανικό για προβολή HD video, για online διασκέψεις,  «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και άλλες απαιτητικές δραστηριότητες.

  • Switches

Εάν χρειάζεται να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές στο ενσύρματο δίκτυο, τα switches είναι μία εξαιρετική επιλογή. Αυτές οι συσκευές είναι υπεύθυνες για όλες τις συνδέσεις του εξοπλισμού εντός του ίδιου δικτύου. Αποτελούν, δηλαδή τα τοπικά δίκτυα ή LAN, μαζί με την καλωδίωση. Επιτρέπουν τον διαμοιρασμό φακέλων, ούτως ώστε οι άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, τον διαμοιρασμό εκτυπωτών, αλλά και της σύνδεσης στο διαδίκτυο, το οποίο είναι ιδανικό για κονσόλες, «έξυπνες» τηλεοράσεις, κλπ.

Το switch TL-SG108 με 8 Gigabit θύρες, εντοπίζει την ταχύτητα σύνδεσης της κάθε συσκευής δικτύου και προσαρμόζεται έξυπνα για καλύτερη απόδοση, αλλά και συμβατότητα. Οι 8 θύρες επιτρέπουν άμεση μεταφορά μεγάλων αρχείων και τη χρήση υψηλού εύρους ζώνης, χωρίς παρεμβολές. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προσαρμόζεται, αυτόματα, βάσει της κατάστασης της συνδεσιμότητας και του μήκους της καλωδίωσης, επιτρέποντας έτσι τη διεύρυνση του δικτύου, μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα και κατά συνέπεια και την ενεργειακή δαπάνη.

  • 3G ή 4G Mi-Fi routers
  • Ένα Mi-Fi router είναι ένα router με 4G ή 3G σύνδεση στο Internet από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή, με μία κάρτα SIM. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα φορητό router, για να συνδεθείτε στο Internet, όπου και αν βρίσκεστε με χρήση δεδομένων και χωρίς την ανάγκη για δίκτυο οπτικών ινών ή ADSL.

Αυτές οι συσκευές έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, όπως όταν μοιράζεστε το Internet του κινητού σας: δημιουργούν ένα 4G Wi-Fi δίκτυο ως access point. Επομένως, δεν θα καταναλώνεται η μπαταρία του smartphone σας. Έχουν επίσης θύρες για φόρτιση μέσω USB και πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια. Για παράδειγμα, το μοντέλο M7200 προσφέρει 4G LTE σύνδεση με την οποία μπορείς να απολαύσεις HD video χωρίς διακοπές, γρήγορο «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και μπορούν να το μοιραστούν μέχρι και 10 συσκευές με σταθερά video chats, όλα με ταχύτητες 150Mbps για «κατέβασμα» και 50Mbps για «ανέβασμα» αρχείων. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα διαχειρίσιμο μέσω του TPMiFi App.

Όταν χρειάζεται να εγκατασταθεί μία ισχυρή σύνδεση σε ένα δίκτυο, το router Archer MR200 είναι η τέλεια επιλογή, εάν είμαστε σπίτι ή σε μία απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν μπορούμε να έχουμε σύνδεση σε Wi-Fi. Πολύ απλά, ενεργοποιείτε τη συσκευή και εισάγετε την κάρτα SIM για να απολαύσετε γρήγορο και σταθερό Wi-Fi σε όλες τις συσκευές σας. Αυξήστε απευθείας την παραγωγικότητά σας και παραμείνετε συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένα μέρη, όπως στο χωριό, σε προσωρινές αποθήκες, σε κάποιο εξοχικό, αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Το Archer MR200 είναι μία εξαιρετική επιλογή με ολοκληρωμένο 4G  LTE modem που προσφέρει υψηλές ταχύτητες μέχρι και 150Mbps, κάλυψη dual band Wi-Fi και σύνδεση WAN που είναι διαθέσιμη ως backup, καθώς υποστηρίζει cable, fiber και DSL modems. Μπορείτε να δημιουργήσετε, ταυτόχρονα, δίκτυα dual-band Wi-Fi με ανώτατη ταχύτητα μέχρι και 300Mbps στα 2.4GHz και 433Mbps στα 5GHz.

Στο κοντινό μέλλον, η τάση για το «σπίτι-γραφείο» θα είναι μια ευρέως διαδεδομένη πραγματικότητα στην Ελλάδα. Οι τεχνολογίες, όπως αυτές που αναφέρθηκαν, θα είναι συνηθισμένες και θα μετατρέπουν την εργασία από το σπίτι σε μια μοναδική εμπειρία, αυξάνοντας θεαματικά την παραγωγικότητα των χρηστών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η TP – Link είναι παγκόσμιος πάροχος προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας που περιλαμβάνει λύσεις για Επιχειρήσεις και Οικιακούς χρήστες. Η εταιρία, η οποία κατατάσσεται σταθερά από την εταιρία αναλυτών IDC ως ο Νο 1 πάροχος συσκευών WLAN ευρείας ζώνης CPE*,διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Επικεντρωμένη στο R&D, την αποτελεσματική παραγωγή και την αυστηρή διαχείριση της ποιότητας, η TP-Link παρέχει βραβευμένα προϊόντα δικτύωσης όπως ασύρματα routers, cable/DSL gateways, powerline adapters, range extenders, κάμερες cloud, έξυπνες οικιακές συσκευές και αξεσουάρ για τους χρήστες παγκοσμίως. Για τους πελάτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η TP-Link προσπαθεί να παρέχει σταθερές λύσεις Business Wi-Fi μαζί με αξιόπιστα Switches και Routers.