Κλείνουν δύο πανεπιστήμια το Πάντειο και του Ρεθύμνου

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο Πανεπιστήμιο για «προληπτικούς λόγους» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου ενώ κλειστό θα παραμείνει αύριο και το Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου (δεν λειτούργησε και σήμερα).
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως μιλούν για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που δεν διευκρινίζεται αν αφορά σε φοιτητή, μέλος του διδακτικούς προσωπικού ή του διοικητικού προσωπικού.
Ωστόσο, κάποιες άλλες πληροφορίες από το Πάντειο κάνουν λόγο για επισκέπτρια καθηγήτρια, που ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό. Ολες οι εργασίες με το Πανεπιστήμιο θα διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κλειστό και το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης τονίζεται: «Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά».

Πάντως, το κλείσιμο το πανεπιστημίου δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα μέσα στη σημερινή ημέρα κάποια τμήματα να λειτουργήσουν.