Κορωνοϊός: 93 θάνατοι – 72 νέα κρούσματα – 2081 ασθενείς – 75 διασωληνωμένοι

Στα 72 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα 3 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 93.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 75 ασθενείς της Covid-19 είναι διασωληνωμένοι, με τον μέσο όρο ηλικίας τους τα 67 έτη.

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας τόνισε ότι δεν είναι η ώρα για χαλάρωση των μέτρων και πως γίνεται χρήση ενδοφλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση η χώρα μας και τόνισε ότι «η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι νίκη όλων μας».

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε: «Το μήνυμα μένουμε στο σπίτι δεν αλλάζει, το περπάτημα είναι υγεία, μπορούμε να περπατήσουμε τηρώντας τις αποστάσεις. Το να τηρήσουμε τις αποστάσεις γίνεται δύσκολο, αλλά δεν μπορούν οι παρέες να ανακατεύονται να είναι ο ένας κοντά στον άλλο. Το πιο σημαντικό είναι να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες, να αποφύγουν την έκθεση όσο γίνεται περισσότερο».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Τσιόδρας έστειλε το μήνυμα: ««Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού».

Παίρνοντας τον λόγο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στον καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα, είπε: «Ευχαριστώ τους κατοίκους των οικισμών που έχουν μπει σε καραντίνα στη Λάρισα. Τηρούνται οι όροι».