Κορωνοϊός: Αφισοκολλήσεις για «ιερά αντάρτικα» – Απειλητικά μηνύματα σε ιερείς

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία για να εμποδίσει συνωστισμό έξω από εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα, την ίδια στιγμή που υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να ξεσηκώνουν τους πιστούς ώστε να σπάσουν την καραντίνα και να «μπουκάρουν» στους ναούς.

Στη Λαμία μάλιστα εντοπίστηκε και συνελήφθη 32χρονος επαγγελματίας, ο οποίος σύμφωνα με το lamiareport.gr, φέρεται να κολλούσε αφίσες και να πετούσε τρικάκια, καλώντας τους πιστούς να εισβάλουν στις εκκλησίες το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση, μαζί με ακόμα ένα άτομο.

Στις αφίσες αναφερόταν το μήνυμα: «Μεγάλη Εβδομάδα Ανάσταση!!! Εισβολή στις εκκλησίες!!! Όλοι μαζί… αλλιώς σκλαβιά», ενώ το ίδιο έγραφαν και τα τρικάκια που βρέθηκαν στην περιοχή του Δομοκού.

Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας είχε αναρτηθεί ακόμη μια αφίσα που έγραφε: «Ανοικτή εκκλησία – Ελεύθερη Θεία Κοινωνία – Ανάσταση για όλους».

Απείλησαν τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απειλητικά μηνύματα και επιστολές έχει δεχτεί και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ωστόσο σύμφωνα με το περιβάλλον του ο ίδιος δεν το δημοσιοποίησε, για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, αφού το 99,9% των πιστών ακολουθεί τις οδηγίες της Μητρόπολης και της Ιεράς Συνόδου και οτιδήποτε άλλο αποτελεί μεμονωμένες περιπτώσεις.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. σελίδες στο Facebook

Το τελευταίο διάστημα λόγω τη καραντίνας, έχουν εμφανιστεί κάποιες σελίδες, κυρίως στο Facebook, οι οποίες παρακινούν τον κόσμο να βγει από το σπίτι, να «σπάσει» τα μέτρα απαγόρευσης, κόντρα στις αποφάσεις τις κυβέρνησης.

«Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πως θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και που θα τους πάνε όλους; ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ….. », «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».  Τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά καλέσματα «αντάρτικου» για εκκλησιασμό, που έχουν ανιχνεύσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε τρία μόνο τέτοια group στο Facebook, τουλάχιστον… 20.000 ακόλουθοι, καλούν ή ασπάζονται τέτοιου είδους καλέσματα.

Τέτοιες σελίδες λοιπόν έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι ελληνικές αρχές, ώστε να προλάβουν να αποτρέψουν άμεσα συγκεντρώσεις, ειδικά έξω από εκκλησίες ή άλλα σημεία. Από χθες το πρωί, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αυτά τις σελίδες και αναζητούν τους διαχειριστές τους.