Κορωνοϊός: Έξι νέοι θάνατοι, 59 στο σύνολο – Στα 69 τα νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά

Συνολικά 69 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, με τα συνολικά να ανέρχονται σε 1.613. Επιπλέον ανακοινώθηκαν ακόμη έξι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θανόντων να ανέρχεται σε 59.

Συνολικά 92 άτομα σε ΜΕΘ

Συνολικά 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Επιπλέον 11 άτομα αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Παράλληλα, έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ. Στα συνολικά κρούσματα περιλαμβάνονται και 119 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως στο πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά, ακόμη δύο τεστ για κορωνοϊό βγήκαν αρνητικά.

Άρα συνολικά υπάρχουν 121 κρούσματα [δύο νοσηλεύονται, 119 βρίσκονται στο πλοίο] και 261 έχουν ελεγχθεί και βγήκαν αρνητικοί. Επίσης 31 Έλληνες θα παραμείνουν στο πλοίο ως πλήρωμα υποστήριξης. Επίσης ανακοίνωσε πως μέχρι το βράδυ θα μεταφερθούν οι αρνητικοί σε τρία ξενοδοχεία, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.