Κορωνοϊός: Κατέληξε 53χρονος στο «Σωτηρία» – 154 οι νεκροί

Σε 154 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή ένας ακόμα ασθενής. Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.744, ενώ η χώρα συνεχίζει να κάνει ολοένα και περισσότερα προσεκτικά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα. Ωστόσο, εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ειδικούς οι υπερσυγκεντρώσεις ατόμων σε πλατείες και παραλίες, ενώ πλέον το βλέμμα είναι στραμμένο τόσο στο πότε και πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης όσο και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα του ιού στη χώρα μας είναι ένας άνδρας 53 ετών με υποκείμενα νο και αναπνευστική ανεπάρκεια που κατέληξε νοσηλευόμενος στο Σωτηρία στις 06:00 σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης άφησε την τελευταία της πνοή ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» έχοντας και αυτός υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 18 νέα, με αποτέλεσμα πλέον ο συνολικός αριθμός να είναι επισήμως 2.744. Επιπρόσθετα, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Εξ αυτών οι 11 είναι γυναίκες. Συνολικά 88 ασθενείς εξήλθαν από εντατικές.